El president del Parlament, Roger Torrent, aquest divendres amb Inés Arrimadas
El president del Parlament, Roger Torrent, aquest divendres amb Inés Arrimadas
Barcelona

Arrimadas diu a Torrent que no acceptarà que "es posi al servei" de Puigdemont

La cap de llista de Ciutadans no s'ha postulat com a candidata a la presidència de la Generalitat, malgrat que és la guanyadora del 21D

RedaccióActualitzat

La cap del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha estat rebuda aquest divendres poc després de la una del migdia pel president del Parlament, Roger Torrent. Aquesta és l'última consulta de la primera ronda de Torrent de cara al futur debat d'investidura.

 

 

Després de la reunió amb Torrent, Arrimadas ha dit que li ha explicat que no acceptarà que el reglament del Parlament "es torni a retorçar" per facilitar una investidura a distància de Carles Puigdemont.

Arrimadas ha afegit que la responsabilitat Torrent ha d'assumir els pròxims dies serà molt gran, perquè ha de decidir si "posa el Parlament o no al servei del senyor Puigdemont":

"Jo no donaria per fet res, nosaltres estarem al capdavant de l'oposició a aquesta utilització del parlament que només està pensada per acontentar a una persona que va decidir fugir de Catalunya, fugir de la justícia."

A preguntes dels periodistes, ha admès que no s'ha postulat davant Torrent com a candidata a la presidència de la Generalitat, malgrat es considera guanyadora de les eleccions del 21D.

 

Els drets del subgrup del PP

Pel que fa a l'enfrontament del seu partit amb el PP perquè haver-se negat a cedir-los un diputat per poder formar grup parlamentari, Arrimadas ha dit que ha demanat a Torrent que s'obri un debat sobre els drets dels subgrups parlamentaris, tot i que ha admès que no són molt diferents que els dels grups.

La cap de Ciutadans també s'ha oposat a que Torrent viatgi a Brussel·les per entrevistar-se amb Puigdemont a càrrec dels pressupostos públics.

Reunions prèvies amb ERC i JxCat

Aquest mateix divendres Torrent ha rebut els representants d'ERC i de Junts per Catalunya. Els primers han confirmat que tenen previst donar suport a Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat, però no han volgut precisar si aquest suport inclou la possibilitat d'una investidura a distància.

Aquest dijous el president del Parlament va començar la ronda amb el PP, la CUP, el PSC i Catalunya en Comú.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Govern empresonatProcés catalàInvestiduraCs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut