Sant Joan Despí

Arrimadas demanarà una reunió amb el govern espanyol si Puigdemont no va a la conferència de presidents

La líder de Ciutadans assegura que en cap cas preveu participar en un referèndum d'independència pactat amb l'Estat

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit a "Els matins", de TV3, que no donaran suport als pressupostos, que considera que estan fets per acontentar la CUP. La cap de l'oposició ha afegit que demanarà una reunió amb el govern espanyol per defensar el seu model de finançament per a Catalunya si el president Puigdemont no va a la conferència de presidents en què es negociarà el nou finançament.

"Demanarem una reunió amb el govern d'Espanya, amb qui decideixin, per poder-li traslladar el nostre posicionament, però, hi insisteixo, espero que el senyor Puigdemont rectifiqui i no deixi la cadira buida en aquesta reunió. Com hi pot haver una taula debatent sobre el sistema de finançament dels propers anys amb la cadira dels catalans buida?

Arrimadas ha afegit que, si el president no assisteix a la reunió després que el PP s'ha obert al diàleg, com s'havia exigit des de Catalunya, "potser això mostra que Puigdemont tampoc tenia gaires ganes de dialogar".

"Ara que hem exigit al govern del PP obrir el diàleg, no només del sistema de finançament, sinó d'infraestructures, de reforma constitucional..., ara que ho fan. és el president Puigdemont el que diu que no hi va? Potser això mostra que gaires ganes de dialogar, el president Puigdemont tampoc en tenia, i que estava encantat de la vida amb un PP amb majoria absoluta."


D'altra banda, la líder de l'oposició de Ciutadans també ha rectificat. Assegura ara que en cap cas preveu participar en un referèndum d'independència pactat amb l'Estat, com va dir dissabte a "El suplement", de Catalunya Ràdio.

"Espero que no es faci un referèndum per trossejar Espanya. Espero que es pugui fer des del Congrés dels Diputats i votant tots els espanyols un referèndum, per exemple, per validar una reforma constitucional."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut