Boumort

Arriben al Pallars sis exemplars de voltor negre, una espècie en perill d'extinció i que va desaparèixer d'aquesta zona fa més d'un segle

El voltor negre, l'ocell més gros d'Europa, tornarà a viure al Pirineu. Després de desaparèixer totalment de Catalunya fa més de cent anys, aquest cap de setmana han arribat a Boumort sis exemplars cedits per les comunitats d'Extremadura i de Madrid. Es tracta d'un projecte de reintroducció que vol consolidar l'espècie, que està en perill d'extinció. Quan els voltors nidifiquin, aquest serà un dels pocs llocs del món on es trobaran les quatre espècies de voltors ibèrics.

Actualitzat
Els sis voltors han fet un llarg viatge en un furgó des de Madrid, on s'han estat recuperant al centre del Grup de Rehabilitació de Fauna Autòctona (Grefa). A Boumort viuran en una gran gàbia de 150 metres quadrats on estaran durant un període d'aclimatació de més d'un any.

Els quatre mascles i les dues femelles tenen a la seva nova llar vistes directes de l'entorn, molt important perquè es vagin acostumant al lloc on acabaran nidificant quan els alliberin i ja no tinguin l'instint de tornar allà on van néixer.

De fet, el Pirineu català va ser l'hàbitat del voltor negre fins que s'hi va extingir totalment, fa més d'un segle. Boumort es pot convertir en un futur pròxim en un dels pocs llocs del món on nidifiquin les quatre espècies de voltors ibèrics.

El voltor negre és l'ocell més gros d'Europa: pot arribar als 3 metres d'envergadura i pesar 13 quilos, i, malauradament, està en perill d'extinció a tot el món. Gràcies a aquest projecte de reintroducció, podrà tornar a volar al Pirineu català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut