Els quatre detinguts pels atemptats a Barcelona i Cambrils
Els quatre detinguts pels atemptats a Barcelona i Cambrils
Madrid

Presó incondicional per a dos dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Un tercer ha quedat en llibertat, i el quart continua retingut a l'espera de comprovacions

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha decretat presó sense fiança per a dos dels quatre detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils després de prendre'ls declaració durant tot el dia.

En la resolució dicta presó per a Mohammed Houli Chemlal, el presumpte terrorista de 21 anys que va resultar ferit en l'explosió d'Alcanar. Se li imputen quatre delictes: integració en organització terrorista, assassinat terrorista, estralls i tinença d'explosius.

 

També ha dictat presó per a Driss Oukabir, a nom de qui es va llogar la furgoneta que van fer servir per a l'atropellament de la Rambla. Se l'acusa d'integració en organització terrorista i d'assassinat terrorista.

 

 

Tots dos ja han passat la primera nit en centres penitenciaris madrilenys, concretament Alcalá Meco i a Soto del Real. Se'ls acusa dels delictes d'integració en organització terrorista, assassinat, estralls i tinença d'explosius. 

Per a Salah el-Karib, de 34 anys i que regenta un locutori, el jutge ha prorrogat la detenció setanta-dues hores més, fins a aclarir la seva participació en els fets.

 

 

Mohamed Aalla, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de Sadi Aalla, abatut a Cambrils, ha quedat en llibertat provisional.

"Perquè els indicis existents sobre la seva presumpta col·laboració amb el grup investigat no són prou sòlids."

Aalla ha tornat a Ripoll i ja es troba a casa seva.

 

 

Incomunicats durant el trasllat

Els quatre detinguts han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, on han arribat aquest dilluns passats dos quarts d'onze de la nit. Els quatre joves han passat la nit empresonats.

La Guàrdia Civil els va traslladar des de Barcelona en tres furgons i una ambulància, ja que un va quedar ferit arran de l'explosió d'Alcanar, on preparaven els atemptats. Durant tot el trajecte i també durant la nit han estat incomunicats per impedir que poguessin intercanviar informació entre ells abans de declarar davant del jutge.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut