Tenerife

Arriben a les Canàries prop d'un centenar d'immigrants amb almenys set menors

El flux d'immigrants sense documentació continua a les costes de les illes Canàries. Aquesta matinada s'han interceptat tres "cayucos" a les aigües de l'arxipèlag. A Fuerteventura, s'ha localitzat una "patera" amb 39 subsaharians, dos dels quals nadons. A Santa Cruz de Tenerife, ha arribat també aquesta matinada un altre "cayuco" amb 52 immigrants sense papers. Tots són també d'origen subsaharià i entre ells hi ha un menor d'edat. La xifra d'immigrants podria créixer si es té present que la policia busca més "sense papers" que han desembarcat a Gran Canària. Fins ara, han trobat quatre menors marroquins.

Actualitzat
Un total de 39 immigrants irregulars han estat rescatats d'aigües de Fuerteventura, entre els quals hi ha dos nadons, d'11 mesos i 2 anys, segons la Guàrdia Civil. Trenta-un són homes adults i provenen de Guinea Conakry, la Costa d'Ivori, Gàmbia, Sierra Leone, Ghana, Libèria, Burkina Faso, Togo i Zimbabwe. Sis són dones originàries de Nigèria, Ghana, Sierra Leone, Libèria i Uganda. Els menors venien amb les respectives mares, que han dit que van néixer al Marroc.

De matinada, 52 indocumentats també d'origen subsaharià han arribat a les costes de Tenerife, segons Salvament Marítim. L'embarcació ha arribat al port de Los Cristianos, al sud de l'illa, remolcada per un vaixell Salvamar. Hi ha un altre menor.

I al sud de Gran Canària s'han trobat quatre menors d'edat marroquins a la costa, en una "patera" que havia estat abandonada per la resta d'ocupants. La policia busca pels voltants els altres immigrants que viatjaven a bord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut