Beirut

Arriben a la seva base al sud del Líban els primers soldats espanyols, amb la missió de preparar el terreny

Un primer equip de reconeixement format per una trentena de soldats espanyols ja han arribat a la seva base al sud del Líban, des d'on prepararan el terreny al contingent que el govern hi enviarà més endavant. Aquests militars han d'estudiar la situació que es trobaran les tropes espanyoles quan es despleguin al Líban.

Actualitzat

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ja va ordenar dimarts l'inici dels preparatius per al desplegament al Líban d'una brigada d'Infanteria de Marina, que serà rellevada a l'octubre per legionaris. En aquests preparatius s'inclou l'enviament de l'equip de reconeixement que ha d'analitzar les condicions de la zona per saber a què s'enfrontaran els efectius.

"Amb tota probabilitat", segons va avançar el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, Espanya tindrà el comandament d'una brigada multinacional a la zona, ja que es tracta del tercer país, després d'Itàlia i França, que més soldats aportarà al reforç de la missió de les Nacions Unides al Líban (Finul).

Així, els comandaments espanyols tindrien la responsabilitat d'un dels sectors en què es dividirà la zona sud del Líban, entre el riu Litani i la frontera israeliana, per al desplegament dels Cascos Blaus.

Aquest extrem, però, no ha estat confirmat des d'Espanya, on el cap de l'Estat Major de Defensa, el general de l'exèrcit Félix Sanz, veu "prematur" assegurar-ho.

Divendres que ve, el Consell de Ministres demanarà autorització al Congrés per a l'enviament del destacament. El mateix dia, el general Félix Sanz mantindrà una reunió amb responsables militars de Finlàndia, Portugal, Polònia i Bèlgica per analitzar la situació.

Segons la resolució 1.701 del Consell de Seguretat de l'ONU, les tropes de la Finul augmentaran fins als 15.000 efectius, 13.000 més dels que tenia abans de l'inici de la guerra entre Israel i Hezbollah.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut