Molts dels migrants s'allotgen al poliesportiu d'Arriaga, a Mèxic (Reuters)
Molts dels migrants s'allotgen al poliesportiu d'Arriaga, a Mèxic (Reuters)

Arriben a Ciutat de Mèxic els primers migrants de la caravana d'hondurenys

Són un miler i ara esperaran la resta de la caravana per decidir si continuen fins a la frontera amb els Estats Units

RedaccióActualitzat

Els migrants hondurenys que el 19 d'octubre van sortir del seu país per dirigir-se a peu cap als Estats Units comencen a arribar a la capital de Mèxic. Són al voltant d'un miler i ja han recorregut més de 1.500 quilòmetres.

A tots els acullen en instal·lacions esportives de la ciutat, on esperaran la resta de la caravana. Es tracta d'unes 4.000 persones més pel cap baix, que són als estats de Puebla i Veracruz i que arribaran a Ciutat de Mèxic els pròxims dies. Aleshores decidiran què faran. Fins a la frontera amb els Estats Units els queden encara uns 1.200 quilòmetres.

La majoria sembla que estan disposats a seguir el camí, tot i els advertiments de les autoritats nord-americanes. Mauricio Mancilla, que va amb el seu fill de sis anys, està il·lusionat:

"Estem decidits a arribar als Estats Units i aconseguir el somni americà. Tenim fe en Déu que ho aconseguirem, independentment de les circumstàncies."

 

 

 

Alejandro Solalinde, un capellà catòlic i activista a favor dels drets dels migrants, destaca la importància d'aquesta mobilització: "Això és un èxode. No té precedents."

A banda d'aquestes persones que ja són a la capital mexicana o molt a prop, hi ha una segona caravana amb unes 4.000 més que són a Chiapas, al sud del país. En total, per tant, serien unes 10.000 persones.

El president dels Estats Units, Donald Trump, immers en la campanya per les legislatives d'aquest dimarts, ha deixat molt clar que desplegarà tropes a la frontera per no deixar-los entrar. De fet, en les últimes hores ha enviat 7.000 efectius militars a tres estats fronterers.

 

ARXIVAT A:
Drets humansMigracionsEstats UnitsTrump
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut