Barcelona

Arriben a casa els passatgers del creuer que va estar dos dies encallat davant la costa turca

Els passatgers de l'accidentat creuer "Sky Wonder" ja han arribat a Barcelona. Tres avions han repatriat el miler de viatgers que eren a bord del vaixell embarrancat a les costes de Turquia. Dos dels vols carregats amb els passatgers han aterrat aquesta passada nit a Barajas i un tercer a l'aeroport del Prat. L'empresa turística responsable, Pullmantur, atribueix l'accident del creuer al mal temps i en cap moment parla d'embarrancament. En canvi, els turistes diuen tot el contrari. Sigui com sigui, l'empresa ja ha dit que retornarà una mitjana de 900 euros per passatger i, per compensar-los els ofereixen un 50% de descompte en un altre creuer.

Actualitzat
Uns 200 del miler de passatgers que van veure les seves vacances en un creuer per les illes guegres interrompudes dimarts passat, quan el vaixell va quedar embarrancat al port de Kusadasi, a Turquia, han arribat de matinada a l'aeroport de Barcelona. La resta de passatgers, uns 800, són també a Madrid. Tots es troben perfectament, malgrat que molts van tenir molts marejos, ja que el vaixell es movia més del que és habitual.

L'operador turístic Pullmantur s'ha fet càrrec de la repatriació dels 1.058 passatgers, la majoria espanyols i portuguesos. El creuer, segons afirmen els passatgers, va encallar quan feia les maniobres d'atracament al port de Kusadasi amb el suport de dos remolcadors. El fort vent que bufava i un error del remolcador de més potència en van ser les causes.

Les tasques per reflotar l'embarcació es van veure dificultades per l'escassetat de remolcadors i el mal temps. L'espera va indignar els passatgers i, finalment, la companyia Pullmatur va cancel·lar el creuer i repatriar els passatgers per "evitar inconvenients més grans".
Anar al contingut