Santa Cruz de Tenerife

Arriben 200 immigrants més mentre Tenerife demana ajuda davant l'allau

Almenys 200 immigrants repartits en cinc embarcacions, inclosos 13 de menors, una dona, i dos homes acusats de ser patrons, han arribat a les Canàries. La nova jornada d'arribades de "sense papers" ha coincidit amb la crida que ha fet el Cabildo de Tenerife a Espanya i la UE, a les quals ha demanat ajuda "davant la pressió d'allaus migratòries". Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote i Gran Canària han rebut els nous grups d'immigrants, que es troben en bon estat de salut.

Actualitzat
L'última "patera" que ha arribat a les Canàries ho ha fet a Gran Canària, on 68 subsaharians, un d'ells menor, han estat rescatats al punt del migdia a 48 milles de l'illa després que la seva embarcació s'ha enfonsat . Els immigrants han desembarcat hores després i es troben en bon estat de salut.

Quasi simultàniament a l'avís de la detecció d'aquesta "patera", el Cabildo de Tenerife ha acordat demanar ajuda a Espanya i la UE.  L'acord que s'ha aprovat per unanimitat en el ple del Cabildo reclama mesures legislatives que garanteixin la repatriació dels immigrants i que es faci "una veritable acció d'estat que, amb la UE, permeti el desenvolupament d'un pla estratègic per a Àfrica".

Però a banda dels 68 subsaharians de Gran Canària, les costes de les Canàries han estat escenari de noves arribades de "cayucos". A Lanzarote hi han arribat 13 magrebins, inclosos una dona i tres nois d'uns 17 anys, dos acusats de ser patrons, i vuit menors. A Fuerteventura també ha arribat un altre petit grup de 17 homes adults, i a Gran Canària hi han desembarcat de matinada 29 homes d'origen subsaharià.

Anar al contingut