Santa Cruz de Tenerife

Arriben 193 immigrants a les Canàries en dos "cayucos"

Un total de 193 immigrants ha arribat a Canàries en dos "cayucos", l'últim dels quals ha desambarcat al matí al port de Los Cristianos, a Tenerife, després que l'embarcació fos detectada per la Guàrdia Civil. De matinada, hores abans, un "cayuco" amb 112 immigrants a bord ha arribat al port de San Sebastián de Gomera, segons han informat fonts de la Creu Roja. Els "sense papers", tots homes adults, es troben en bon estat de salut, segons han explicat fonts del centre coordinador d'emergències 112.

Actualitzat
La Guàrdia Civil ha descobert a primera hora del matí un "cayuco" que es trobava prop de la costa sud de Tenerife, a mitja milla del port de Los Cristianos, on n'han estat desembarcants els ocupants. L'embarcació duia 81 homes, tots adults, que es trobaven en bon estat de salut i que anaven indocumentats. Després de ser localitzat, el "cayuco" ha estat conduït fins al port per la patrullera "Río Palma" de la Guàrdia Civil. Aquesta ha estat la segona embarcació il·legal detectada a les illes Canàries aquest divendres.

Hores abans, de matinada, un "cayuco" en què viatjaven 112 immigrants indocumentats ha arribat cap a les 1.30 al port de San Sebastián de Gomera. En aquest cas, també totes les persones interceptades eren homes majors d'edat, en aparent bon estat de salut. Els "sense papers" han passat la nit en dues carpes que s'han habilitat al port de la capital de Gomera. Amb tot, dos homes, un amb signes d'hipotèrmia i dolor abdominal i un altre que tenia mal de cap i desorientació, han estat traslladats a un hospital, encara que cap dels dos està greu.

El centenar llarg d'immigrants que han arribat de matinada ha desembarcat d'un "cayuco" d'uns 20 metres d'eslora i 4 de mànega i dos motors. Segons fonts de la Creu Roja, els immigrants arribats a Gomera han declarat que duien deu dies de navegació i que procedeixen del Senegal, Guinea Bissau, Sierra Leone i Mali.
Anar al contingut