El nou cartell de les Festes de la Mercè
El nou cartell de les Festes de la Mercè
Barcelona

Arriba una Mercè escurçada per la crisi i amb aires russos

Les Festes de la Mercè ompliran els carrers de Barcelona durant quatre dies (del 22 al 25 de setembre) d'espectacles de teatre, dansa i música, en una edició que comptarà amb Sant Petersburg com a ciutat convidada. Serà una Festa Major més curta i amb un pressupost lleugerament per sota de la de l'anterior, amb 3,4 milions d'euros en lloc de 3,6. El pregó inaugural anirà a càrrec del comunicador Joaquim Maria Puyal.

Actualitzat
Les Festes de la Mercè d'enguany seran un dia més curtes però mantindran gairebé intacta la intensitat de les activitats que s'estendran per tota la ciutat.

Enguany la ciutat convidada serà Sant Petersburg, agermanada amb Barcelona des dels anys 80. El vincle amb la ciutat russa s'escenificarà a través de l'espectacle principal de la Mercè, una representació d'"El llac dels cignes" que s'ubicarà al castell de Montjuïc i que utilitzarà l'entorn com a decorat.

Ciutadella i Montjuïc, escenaris principals


El castell de Montjuïc i el Parc de la Ciutadella seran els dos focus d'activitats principals i, entre d'altres, acolliran la segona edició del Festival Mercè Arts de Carrer (MAC), amb circ clàssic i contemporani de companyies autòctones i internacionals.

Música

La 19 edició del Festival Musical BAM, que estrena director artístic, Carles Conesa, oferirà concerts d'artistes locals i de fora, com Bedroom, Herman Dune, Little Scream, Parade, Remat, Àloe Blacc, Zomby, Guillamino, Man Man, Portico Quartet, Rita Indiana i Los Misterios.

Sense abandonar la música, la Mercè també ha programat actuacions de formacions com la Sant Andreu Jazz Band, la Barcelona Jazz Orquestra, l'Aziz Sahmaoui & University of Gnawa, E Zezi, l'Orquestra Plateria o The Pinker Tones.

Els efectes de la crisi

La situació econòmica actual ha fet que, a banda del pressupost, es reduïssin espais, com el Teatre Grec, el Canòdrom i l'escenari del Portal de la Pau. A banda, per tercer any consecutiu, també s'elimina la recepció del Palauet Albéniz, una mesura d'austeritat que es manté tot i el canvi de govern.

Anar al contingut