Un avió porta aliments a l'aeroport de la capital de Somàlia. (Foto: Reuters)
Els aliments arriben amb la incertesa de la seva distribució. (Foto: Reuters)
Mogadiscio

Arriba un segon avió d'aliments per combatre la fam a Somàlia

L'ajuda humanitària arriba a poc a poc a Somàlia i amb incertesa sobre la seva distribució. Després que l'ONU aconseguís obrir dimecres un pont aeri entre Nairobi i Mogadiscio, aquest divendres ha arribat un segon avió que transporta aliments per atendre els 3,7 milions de persones que estan en situació d'extrema necessitat a Somàlia. Aquest dijous, intensos combats a la capital de Somàlia entre efectius de la missió africana que dóna suport al govern interí somali a Mogadiscio i els insurgents islamistes d'Al-Shabaab van impedir, però, el repartiment dels aliments.

Actualitzat
Els dos avions que s'han enlairat des de Nairobi i han aconseguit arribar a la capital de Somàlia porten al territori 28 tones de suplements alimentaris per atendre la població famolenca al país. Els primers destinataris de l'ajuda humanitària són els infants. Segons l'Unicef, 1,25 milions de nens necessiten ajuda urgentment a Somàlia. El Programa Mundial d'Aliments aspira a atendre 35.000 infants amb 100 tones d'ajuda que espera transportar i distribuir.

El segon avió amb aliments ha aterrat a la capital de Somàlia un dia després que intensos combats entre els efectius de la missió africana que dóna suport al govern interí i la guerrilla Al-Shabaab van impedir la distribució d'aliments en un país en una situació dramàtica.

L'ONU va decretar el 20 de juliol una situació d'emergència per la fam al sud del país on, segons càlculs de les Nacions Unides, 2,8 milions de persones viuen en situació d'extrema necessitat.

El govern espanyol aprova més ajudes


El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres més contribucions voluntàries a organismes internacionals que s'inclouen en els gairebé 16 milions d'euros que s'aportaran a ONG que treballen a l'Àfrica. En total, Espanya destinarà el 2011 un total de 25 milions d'euros a organismes i agències de l'ONU que treballen en l'emergència a la Banya d'Àfrica per la fam provocada per la sequera.
Anar al contingut