Arriba el primer avió d'ajuda humanitària de l'ONU pels desplaçats del Kirguizistan

El primer avió d'ajuda humanitària de l'ONU pels desplaçats de la violència interètnica que hi ha al Kirguizistan ha aterrat a l'Uzbekistan, on hi ha milers de refugiats. Les autoritats parlen de pau fràgil, després d'una nit d'explosions i trets d'artilleria al sud. L'últim balanç és de 179 morts, però pot ser molt superior.

Actualitzat
Un primer avió d'ajuda humanitària ha arribat a l'Uzbekistan per les desenes de milers de persones que han fugit els últims dies de la violència interètnica al veí Kirguizistan. És el primer de 6 avions que ha disposat l'ACNUR, l'Alt Comissionat de l'ONU per als refugiats, amb 240 tones de material.

L'ACNUR xifra en 275.000 els uzbecs, la majoria dones i nens, que han fugit dels grups armats kirguisos, si bé només 75.000 haurien creuat la frontera.

La violència ha continuat aquesta nit a Oix, al sud, on s'han sentit trets d'artilleria i explosions. L'últim balanç oficial és de 179 morts i prop de 1.900 ferits, però les autoritats admeten que el nombre pot ser molt superior.

Anar al contingut