Arriba el canvi de temps però a partir de la tarda

Jornada amb dues cares, matí amb sol i tarda amb els primers ruixats. Les primeres precipitacions arribaran a partir del migdia a les comarques de Tarragona i al Pirineu de Lleida. Darrer dia de temperatures una mica caluroses abans del descens tèrmic i les pluges de demà.

Actualitzat
L'atmosfera ja donarà símptomes d'inestabilitat, molt més acusada a l'oest de la península Ibèrica i encara lleu a Catalunya durant el divendres. Ja podeu buscar els paraigües de casa que s'acosten les pluges.

Jornada amb dues cares. El matí encara serà força tranquil amb un ampli domini del sol, excepte a la Costa Daurada, on els núvols seran més densos, sense deixar encara precipitacions. El temps canviarà, a partir del migdia creixeran grans nuvolades sobre les muntanyes de les comarques de Tarragona i ja descarregaran els primers ruixats. Els ruixats i les possibles tempestes avançaran durant la tarda de sud a nord i descarregaran a punts de la Catalunya central i després al Pirineu. En paral·lel, des de l'Aragó vindran nous ruixats que e dirigiran cap al Pirineu de Lleida.

El Servei Meteorològic té activat l'avís per intensitat de pluja a partir del migdia a gran part del sud del país.

Temperatures aturades. El comportament de les temperatures serà molt similar a les de dijous, amb una diferència, que la caiguda de les temperatures a la tarda serà més ràpida que la dels últims dies a conseqüència dels ruixats que aniran escombrant el país.
Les mínimes del dia:
- La més baixa de Catalunya: 5 ºC a Boí, cota 2.500 metres.
- La població amb la mínima més baixa: 5 ºC a Das, Cerdanya.
- La capital de comarca més freda: 9 ºC al Pont de Suert, Sort i a Vielha.
- La mínima més elevada: 22 ºC a Barcelona.

Les màximes encara podran assolir valors elevats, els més elevats del dia a l'entorn dels 30.

El temps pel cap de setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut