Arriba el 2017 arreu del món

RedaccióActualitzat

L'any 2017 ja ha arribat a Kiribati, Samoa i Tonga, els petits estats insulars situats al Pacífic Sud. Festes, focs artificials i tota mena de celebracions ja s'han pogut veure en aquests països, que entre tots no arriben a sumar 400.000 habitants.

A les dotze -hora d'aquí- celebraven l'any nou a Nova Zelanda. Un dels actes principals per a la Nit de Cap d'Any eren els focs artificials a l'Sky Tower, una de les construccions més singulars d'Auckland, de 328 metres.

A Sydney, Austràlia, més d'un milió i mig de persones han assistit a l'espectacle pirotècnic prop del port, per celebrar l'entrada d'any. La cerimònia tradicional de benvinguda aborigen s'ha pogut veure per una pantalla gegant. Uns 2.000 policies han patrullat per terra, mar i aire al voltant del port i del teatre de l'òpera. La seguretat era màxima després de les dues batudes contra terroristes que hi va haver la setmana passada, una a l'aeroport de Sydney i l'altra a Melbourne.

A Tòquio, milers de persones s'han concentrat en un parc per fer la tradicional enlairada de globus al cel. D'altra banda, una multitud de persones s'han reunit a la plaça Jonggak de Seül per escoltar el repicar de les campanes del rellotge tot just ha arribat la mitjanit.

El gratacels més alt de Taiwan, la torre Taipei 101, ha estat la protagonista del nou any amb el seu espectacle de focs artificials. L'exhibició, espectacular, oferta des d'aquesta torre de 508 metres d'altura ha durat 4 minuts. Milers de persones s'han reunit al carrer per contemplar-ho.

El bosc del Parc Olímpic de Beijing, a la Xina, ha estat la zona escollida per celebrar l'espectacle d'Any Nou. Milers de persones s'han concentrat per admirar l'espectacle de llum i focs artificials amb una atmosfera plenament festiva.

La policia, inclosos els equips de SWAT, havien patrullat els carrers de les ciutats de l'Índia en les hores de la vigília d'Any Nou, per una més gran seguretat a tot el país. Una anella de seguretat ha envoltat Nova Delhi, amb la policia i paramilitars desplegats, principalment, en tots els centres comercials de la ciutat. La policia i el personal de seguretat també s'han alineat a les carreteres a la capital financera, Bombai i a la capital tecnològica de l'Índia, Bangalore. A Bombai, al carrer Gateway de l'Índia, una estructura colonial al passeig marítim, milers de persones han donat la benvinguda al nou any.

Els pakistanesos han celebrat l'any nou a Karachi i molts són els que han expressat que l'any que entra sigui més pacífic. Una multitud s'ha reunit a l'àrea gran del port de Karachi per veure l'espectacle de focs artificials i un concert.

A Dubai el gratacel Burj-Califa, de més de 800 metres d'altura ha estat el protagonista, cap a les 9 de la nit hora d'aquí, de la festa de cap d'any.

Turquia s'ha introduït al 2017 amb focs artificials, mentre la gent alliberava globus blancs en mig de la nit. Les mesures de seguretat s'han intensificat a la capital i a d'altres grans ciutats turques. A Istanbul, 17.000 agents de policia estaven de servei. Alguns s'han camuflat com Santa Claus i altres com a venedors ambulants.

Mentrestant, la resta del món es prepara per rebre el 2017

A Times Square, a Nova York, tot està enllestit per a una de les imatges més icòniques d'aquesta nit de Cap d'Any.

Veure baixar la pilota de vidre que dona el tret de sortida de l'any nou, és la cerimònia que segueixen els 200 milions de nord-americans a través de la televisió. A més, es calcula que prop d'un milió de persones aniran a la plaça de Times Square per veure en directe el recorregut de 40 metres que fa la bola. La cerimònia de benvinguda del 2017 també inclourà l'actuació de diversos artistes, com Mariah Carey.

La policia de Nova York ha extremat les mesures de seguretat al voltant de la coneguda plaça, amb un centenar de vehicles que en bloquejaran l'accés a tot el perímetre per garantir la seguretat en una nit com aquesta.

Rio de Janeiro ja s'està preparant, amb els seus 32 graus de temperatura, per rebre els prop d'un milió de persones que ocuparan la ciutat i la platja de Copacabana. L'espectacle de focs artificials durarà uns 12 minuts es servirà a ritme de samba i altres ritmes brasilers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut