Barcelona

Arriba a les llibreries l'última novel·la d'Eduardo Mendoza, la més insòlita i inesperada

Una paròdia detectivesca ambientada al segle I de la nostra era és la nova novel·la d'Eduardo Mendoza, que ja és a les llibreries i que es titula "El asombroso viaje de Pomponio Flato". Incorporant una nova modalitat historicoirònica al gènere que més ha conreat, el detectivesc, Mendoza ens trasllada a Galilea per treure l'entrellat d'un assassinat del qual acusen el fuster Josep, el pare del nen Jesús. "El asombroso viaje de Pomponio Flato" és, segons l'editorial que el publica, Seix Barral, la novel·la més insòlita i inesperada de l'autor català.

Actualitzat

En la seva última obra, l'escriptor Eduardo Mendoza s'allunya de la seva ciutat, Barcelona, escenari freqüent de les seves novel·les, i tria com a protagonista l'exòtic Pomponi, un antecessor de Sherlock Holmes en versió oriental, per configurar "El asombroso viaje de Pomponio Flato".

Pomponio Flato viatja pels confins de l'imperi Romà a la recerca d'unes aigües d'efectes portentosos. Conduït per l'atzar i la precarietat de la seva fortuna, el protagonista de la novel·la arriba a Natzaret, on serà executat el fuster del poble, convicte del brutal assassinat d'un ric ciutadà. Molt al seu pesar, Pomponi immers en la solució del crim, després de ser contractat pel fill del fuster, un nen candorós que està convençut de la innocència del seu pare, un home en aparença pacífic i taciturn que, no obstant això, oculta un gran secret.

La novel·la passa comptes amb moltes novel·les de consum i construeix, a més, una nova modalitat del gènere més característic de Mendoza, el de la trama detectivesca original i irònica, segons ha explicat Seix Barral, l'editorial que l'edita. Es tracta d'una paròdia del gènere històric, el policíac i l'hagiografia.

Feia dos anys de la publicació de l'última novel·la d'Eduardo Mendoza, de 64 anys. "Mauricio o las elecciones primarias" va obtenir el 2007 el premi Fundació José Manuel Lara Hernández a la millor novel·la del 2006.

Anar al contingut