Arrenca oficialment al Vendrell la temporada del xató

Coincidint amb la collita de les primeres escaroles de la tardor, s'ha donat oficialment el tret de sortida a la temporada del xató al Vendrell. Els restaurants vendrellencs prepararan milers de xatós durant la temporada d'enguany, que s'allargarà fins al mes de març. Segons els experts, l'hivern és l'època idònia per degustar aquest plat, tot i que ara ja se serveix durant tot l'any i en diferents indrets. I és que amb la ruta del xató, s'ha convertit en el plat estrella de diferents municipis catalans.
Arrenca oficialment al Vendrell la temporada del xató
El Vendrell

Arrenca oficialment al Vendrell la temporada del xató

Coincidint amb la collita de les primeres escaroles de la tardor, s'ha donat oficialment el tret de sortida a la temporada del xató al Vendrell. Els restaurants vendrellencs prepararan milers de xatós durant la temporada d'enguany, que s'allargarà fins al mes de març. Segons els experts, l'hivern és l'època idònia per degustar aquest plat, tot i que ara ja se serveix durant tot l'any i en diferents indrets. I és que amb la ruta del xató, s'ha convertit en el plat estrella de diferents municipis catalans.
El Vendrell ha donat ja el tret de sortida a la nova temporada del xató, que s'allargarà fins al pròxim mes de març. Al llarg de la temporada, els restaurants de la capital del Baix Penedès serviran milers de xatós, un plat que, gràcies a la ruta del xató, ha esdevingut plat estrella a diferents municipis catalans, i no només al Vendrell.

Malgrat tot, els vendrellencs continuen defensant la seva condició de capital del xató, i recorden que la seva recepta té algunes particularitats. El mes de febrer es tornaran a convocar els tallers de cuina en què cada any més de dos-cents nens aprenen a preparar el xató. Al mateix mes se celebrarà la divuitena edició de la xatonada popular, que cada any reuneix els amants d'aquesta recepta humil, però plena d'imaginació.