Bernie Sanders ha donat un missatge d'unitat
Bernie Sanders ha donat un missatge d'unitat (Reuters)
Filadèlfia

Arrenca la convenció demòcrata, que nominarà Hillary Clinton, enmig de polèmica

Sanders i Michelle Obama han demanat el vot per a l'exsecretària d'Estat en la convenció, que ha començat marcada per sospites que va rebre el favor de l'aparell del partit durant les primàries

RedaccióActualitzat

Els demòcrates han començat a Filadèlfia la seva Convenció Nacional per elegir Hillary Clinton com la seva candidata a la Casa Blanca, enmig de la polèmica al voltant del seu rival de partit, Bernie Sanders. L'FBI investiga el pirateig de documents dels demòcrates, que alguns experts atribueixen a Rússia. La convenció ha arrencat amb un ambient enverinat per la divulgació d'aquests documents, que demostren el favoritisme del partit amb Clinton, en detriment de Sanders.

La convenció, que durarà fins dijous, convertirà oficialment aquest dimarts Hillary Clinton en la primera dona que aspira a la presidència del país per un dels dos grans partits. El congrés s'ha vist enterbolit en les hores prèvies per la dimissió de la presidenta del partit, Debbie Wasserman, arran d'uns 20.000 missatges que revelarien la desconfiança i l'animadversió cap al candidat Bernie Sanders a les primàries. L'entorn de l'aspirant demòcrata ha arribat a apuntar el govern rus com a eventual instigador del pirateig dels correus electrònics.

Detencions i protestes entre els partidaris de Sanders

Però, tot plegat, només ha fet que crispar els partidaris de Sanders, que han protestat davant del recinte on se celebra la convenció demòcrata. Reivindiquen que el governador de Vermont és qui podria guanyar realment Donald Trump. I, sobretot, manifesten el seu profund rebuig a Hillary Clinton. La policia ha acabat fent detencions.

I dins del recinte, les coses no estan gaire més tranquil·les. Un bon grup dels assistents ha aprofitat qualsevol avinentesa per protestar contra Clinton i reivindicar Sanders.

La convenció demòcrata serà qualsevol cosa menys tranquil·la. L'objectiu d'aconseguir una imatge d'unitat i d'harmonia i diferenciar-se de la caòtica convenció republicana de la setmana passada sembla que no serà fàcil.

Michelle Obama demana el vot per a "la nostra amiga"

Un dels moments més esperats ha estat la intervenció estel·lar de Michelle Obama. La primera dama ha defensat el llegat del seu marit i ha reivindicat qui va ser la seva secretària d'Estat.

"Només hi ha una persona que penso que està realment preparada per ser presidenta dels Estats Units. I és la nostra amiga Hillary Clinton."

Sanders també demana el vot per a Clinton

Finalment, ha intervingut l'home de la nit. Tots els ulls estaven pendents de què diria Bernie Sanders, que finalment ha demanat el vot per a l'exsecretària d'Estat.

"Hillary Clinton serà una presidenta excepcional i estic orgullós de donar-li suport, avui a la nit. Gràcies a tots!"

Bernie Sanders, doncs, ha donat un missatge d'unitat. Un pont de trobada amb la seva rival per superar, d'alguna manera, les aigües turbulentes amb què ha començat la convenció demòcrata.

Clinton, que s'enfrontarà amb el republicà Donald Trump a les eleccions del novembre, tancarà la convenció dijous amb un discurs que presentarà prèviament la seva filla, Chelsea.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut