El Consorci del Lluçanès dissenya una campanya "Molt activa" per aconseguir una elevada participació
Mapa amb els municipis del Lluçanès
Sant Feliu Sasserra

Arrenca la campanya sobre el futur del Lluçanès amb prop de 8.000 veïns cridats a les urnes

Els alcaldes dels 13 municipis demanen el "sí" i reivindiquen un nou model de consell comarcal que sigui innovador

RedaccióActualitzat

Aquest divendres comença oficialment la campanya informativa per a la consulta del dia 26, on s'ha de votar si el Lluçanès s'ha de constituir en comarca.

Els tretze municipis que impulsen la proposta han presentat una campanya informativa que es desenvoluparà entre els dies 3 al 24 de juliol. Durant la campanya es faran actes informatius a tots els municipis i es repartiran fullets i altres materials divulgatius per explicar els motius pels quals es defensa crear la que seria la 43a comarca de Catalunya.

Amb la campanya, els promotors volen donar a conèixer que no hi haurà duplicitat administrativa ni una major despesa si el Lluçanès es constitueix en comarca perquè el nou Consell Comarcal simplement substituirà l'actual Consorci del Lluçanès.

Segons els 13 ajuntaments implicats, la creació del Luçanès suposa millorar la qualitat de vida dels habitants, obtenir més finançament, competències i serveis i també millorar l'economia.

Seguint els passos del Moianès

El Lluçanès podria seguir els passos fets recentment pel Moianès i constituir-se com a nova comarca si la majoria dels seus gairebé 8.000 habitants voten favorablement.

Els tràmits per sol·licitar la creació de la nova comarca es van iniciar formalment el 4 de novembre del 2011 i el Departament de Governació de la Generalitat va proposar recentment als alcaldes del Lluçanès celebrar una consulta, formalment considerada com "un procés participatiu no vinculant".

13 poblacions en tres comarques

El Lluçanès és un territori integrat per tretze ajuntaments repartits actualment en tres comarques diferents -Osona, Berguedà i Bages-, i la capital és Sant Feliu Sasserra, al Bages. Onze dels tretze municipis estan situats a la comarca d'Osona: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d'Albars i Sobremunt, mentre que els altres dos es troben al Berguedà -Santa Maria de Merlès- i al Bages -Sant Feliu Sasserra-.

Anar al contingut