Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, els tres aspirants a liderar el PSOE (EFE)
Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, els tres aspirants a liderar el PSOE (EFE)
Madrid

Arrenca la campanya de les primàries del PSOE amb posicions molt enfrontades

Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López es veuran les cares dilluns que ve en un únic debat públic i conjunt a la seu central del partit

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts comença el compte enrere per elegir el nou líder del PSOE. Arrenca la campanya de les primàries amb les posicions molt enfrontades dels tres aspirants a la secretaria general del partit. Les últimes setmanes, els candidats han intercanviat retrets que han encès la campanya.

Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López es veuran les cares dilluns que ve en un únic debat públic i conjunt que es farà a Madrid, a les dependències de la seu central del PSOE. Així ho han acordat els equips col·laboradors dels tres candidats, que aquesta tarda han de tancar els detalls sobre el format d'aquest únic debat on Díaz, Sánchez i López defensaran els seus respectius programes. El diumenge següent, el 21 de maig, es faran les eleccions primàries, on els gairebé 190.000 militants de la formació elegiran el nou secretari general.

Dijous passat, la presidenta andalusa va presentar 62.617​ avals i l'exlíder del partit es va quedar a poc més de 5.000 firmes, concretament 57.369. El tercer candidat, l'exlehendakari Patxi López, en va presentar 12.000.

Precisament, Patxi López ha començat la campanya amb un vídeo en què es postula com la "solució" a un simbòlic "xoc de trens" que pot "destrossar" el PSOE si les primàries les guanyen Susana Díaz o Pedro Sánchez. El lema de l'exlehendakari en aquesta cursa aferrissada pel poder socialista és: "Amb Patxi guanyem tots."

Anar al contingut