Berlín

Arrenca la 67a edició de la Berlinale amb el biopic "Django"

Directors de prestigi d'arreu del món, com Danny Boyle, Hong Sang-soo, Aki Kaurismaki o Álex de la Iglesia faran la "première" dels seus últims llargmetratges

RedaccióActualitzat

S'inaugura la 67a edició del Festival de Cinema de Berlín, on directors de prestigi d'arreu del món, com Danny Boyle, Hong Sang-soo, Aki Kaurismäki o Álex de la Iglesia faran la "première" dels seus últims llargmetratges. Entre tots aquests realitzadors consagrats també s'hi poden trobar noves promeses, com la jove directora catalana Carla Simon, que presenta la seva primera obra dins la secció "Generació Kplus" de la Berlinale.

La Berlinale ha obert enguany amb "Django", l'òpera prima del director francès Etienne Comar. Es tracta d'un biopic sobre el pare del gipsy jazz, el guitarrista belga Django Reinhard, perseguit pels nazis pel seu origen gitano. És una de les 18 pel·lícules que competiran per l'Os d'Or, en una Berlinale que presumeix de contingut més compromès.

Alguna de les estrenes esperades són "Logan", la nova entrega dels X-Men amb Hugh Jackman i "T2: Trainspotting" del britànic Danny Boyle. Álex de la Iglesia també estrena "El bar". Totes elles fora de concurs.

Aquesta edició de la Berlinale no batrà el seu propi rècord pel que fa a la presència d'estrelles internacionals, però manté la seva essència: cinema polític, històric i compromès per damunt de tot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut