Barcelona

Arrenca el projecte "Magnet", que pretén impulsar escoles que necessiten una atenció específica

Tres escoles i un institut catalans col·laboraran amb el Macba, l'Institut de Ciències del Mar i TV3 el curs que ve per millorar la seva imatge i els seus resultats. El "Magnet" és un programa pilot inspirat en les "magnet schools" americanes i consisteix en un projecte d'innovació educativa pensat per impulsar escoles que requereixen una atenció específica per convertir-les en centres de referència al seu barri. També hi participarà com a centre de referència l'Institut de Ciències del Mar.

RedaccióActualitzat
A partir del pròxim curs escolar, tres escoles de Primària i un institut de Secundària de Barcelona participaran en un nou projecte per millorar la seva imatge i els seus resultats acadèmics. Aquests centres treballaran conjuntament amb el Macba, l'Institut de Ciències del Mar i TV3. Es tracta del programa "Magnet", un projecte d'innovació educativa pensat per impulsar escoles que requereixen una atenció específica per convertir-les en centres de referència al seu barri.

Els centres educatius han establert una aliança amb una d'aquestes empreses i fins a quatre anys impregnaran en totes les matèries els continguts artístics, científics o audiovisuals propis de la institució amb la qual s'han vinculat. Així, aquestes institucions assessoraran els centres educatius en aquella matèria que vulguin potenciar dels àmbits científic, tecnològic o plàstic. Es tracta, de fet, de fer una aliança entre una escola que hauria de tenir més matrícules i una institució de referència.

Pel director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, que impulsa el projecte, aquestes institucions "no només tenen coneixement, sinó que el creen, el lideren. Tenen centenars o milers de professionals que són bons perquè són professionals amb un projecte i tenen passió en aquell camp de coneixement". Els resultats, però, arribaran a llarg termini. I és que el procés de formació i acompanyament que tot just ara comença pot durar de 2 a 4 cursos.

El "Magnet" és un programa pilot inspirat en les "magnet schools" americanes, ideades als anys setanta per revitalitzar les escoles amb un índex elevat de segregació. Als Estats Units, les escoles Magnet s'han convertit en referències d'excel·lència i als centres amb problemes de segregació han aconseguit millorar la seva imatge i els seus resultats educatius.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut