Madrid

Arrenca el macrojudici per l'escàndol de Gescartera

Enmig d'una gran expectació, ha començat a Madrid el judici pel "cas Gescartera". Al banc dels acusats s'asseuen catorze persones que hauran de respondre per una estafa de més de 50 milions d'euros que va afectar 4.000 persones. La seixantena d'advocats que participaran en el judici han fet els tràmits per presentar noves proves i testimonis. Les acusacions reclamen que s'inclogui al judici el antics responsables de la CNMV, i els afectats han demanat saber el patrimoni del principal acusat, Antonio Camacho.

Actualitzat
El principal acusat, Antonio Camacho, es dirigia aquest matí a l'Audiència Nacional per assistir a la primera sessió del judici pel "cas Gescartera".

Els catorze acusats pel "cas Gescartera" -amb Antonio Camacho al capdavant-, que va esclarar ara fa sis anys, hauran de respondre de l'acusació del fiscal, segons la qual entre el 1992 i el 2001 els processats van portar a terme activitats per beneficiar-se econòmicament defraudant els seus clients.

Acusats d'apropiació indeguda i falsedat, Camacho i dos dels seus principals col·laboradors, José María Ruiz de la Serna i Aníbal Sardón, podrien ser condemnats a onze anys de presó. El fiscal demana vuit anys de condemna per a la resta de processats.

Segons l'associació de bancs i caixes Adicae, que intervé com a acusació, hi hauria d'haver més processats. Segons aquesta associació, s'hauria d'imputar també els antics responsables de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), com l'expresidenta Pilar Valiente, o el vicepresident Luis Ramallo, i l'exsecretari d'Estat d'Hisenda Enrique Giménez-Reyna. La major part de les acusacions s'han sumat a aquesta demanda.

Unes 1.600 persones o institucions que havien confiat les seves inversions a Gescartera, des de la mutualitat de la policia fins a arquebisbats com el de Valladolid, van resultar-ne afectats. El forat de Gescartera era de més de 8.000 milions de pessetes, l'equivalent a més de 50 milions d'euros. Els afectats, que fins ara han rebut compensacions per valor de la meitat del capital estafat, es pregunten on són els diners desapareguts.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut