Terrassa

Arrenca el macrojudici a Terrasa contra 26 okupes desallotjats del casal Kork-3

Aquest migdia ha començat a Terrassa el judici contra 24 okupes que fa 10 anys van entrar en un local abandonat que volien convertir en un centre social alternatiu. Els joves demanen l'absolució total i no han acceptat l'oferta del fiscal d'anul·lar el judici a canvi de 3.000 euros de multa. Si el jutge els troba culpables, s'exposen a sis mesos de presó i una multa per danys i resistència a l'autoritat. El 1998, diferents col·lectius antisistema van ocupar el local, que feia vint anys que estava abandonat, però la policia el va desallotjar nou mesos després. Des d'aleshores, el judici s'ha paralitzat fins a cinc vegades, per defectes processals.

Actualitzat

Aquest matí, finalment, ha pogut començar el judici en una sala especialment habilitada al casal del barri terrassenc de Can Palet. La jutge del cas ha acceptat fer-lo aquí a petició dels "okupes", per tal que hi pogués entrar més públic.

Inicialment, els "okupes" s'enfrontaven a penes de cinc anys de presó cadascun, però avui, el fiscal ha retirat les acusacions de desordres públics i d'ocupació. Ara se'ls demana una multa i sis mesos de presó per danys, ofenses i resistència a l'autoritat.

Prèviament, el col·lectiu "okupa" ha rebutjat una oferta del fiscal de no fer el judici a canvi de pagar 3.000 euros de multa en concepte de responsabilitat civil. Els "okupes" consideren que són innocents i demanen l'absolució.

El judici es podria allargar un parell de dies. Es dóna la circumstància que un dels acusats és Francesc Argemí, conegut com a "Franki", que ja ha estat a la presó per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola.

Anar al contingut