Els exalts càrrecs del PP valencià Cristina Ibáñez, Ricardo Costa i Vicente Rambla. I davant d'ells, Álvaro Pérez, "el Bigotes" (EFE)
Els exalts càrrecs del PP valencià Cristina Ibáñez, Ricardo Costa i Vicente Rambla. I davant d'ells, Álvaro Pérez, "el Bigotes" (EFE)
San Fernando de Henares

La fiscal de la Gürtel rebaixarà la petició de pena a Correa si col·labora

Arrenca el judici contra l'excúpula del PP de Camps per finançar-se a través de la trama valenciana de Gürtel

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dilluns, s'asseuen al banc dels acusats de l'Audiència Nacional l'excúpula del PP valencià encapçalada per Francisco Camps. És la "trama valenciana" del cas Gürtel. La fiscal Míriam Segura ha anunciat que rebaixarà la petició de pena per al presumpte líder de la trama, Francisco Correa, si continua col·laborant amb la justícia.

El judici ha arrencat amb les anomenades qüestions prèvies, en què la fiscal Anticorrupció ha dit que serà en el moment de les conclusions definitives quan contempli una possible reducció de pena per a Correa, per qui de moment demana 24 anys i mig de presó. La setmana passada, Correa va confessar que el PP va pagar en negre o a través d'empresaris a Orange Market, empresa que organitzava els actes electorals del PP en l'època de Francisco Camps.

Costa demana quedar eximit del judici

La fiscal també ha mostrat la intenció de rebaixar la seva petició de pena per a nou empresaris que el mes de febrer passat i a canvi d'eludir la presó van subscriure un document en què reconeixien haver finançat el PP valencià en campanyes electorals. Segura també ha eliminat l'acusació de delicte electoral del 2007.

Noms com els exalts càrrecs Ricardo Costa -exsecretari general del PP valencià- o Vicente Rambla -exconseller d'Economia- figuren entre la vintena d'acusats per finançament irregular d'actes de campanyes electorals dels anys 2007 i 2008 pagats per la trama Gürtel amb diner negre obtingut de comissions d'una desena d'empresaris. Entre la vintena d'acusats, a més de Correa, també hi ha el seu número dos, Pablo Crespo, i el responsable de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez, "el Bigotes".

Ricardo Costa ha demanat quedar exhimit en el judici perquè el beneficiari del presumpte finançament irregular de les campanyes electorals de 2007 i 2008 seria el partit i no ell. L'advocat de Costa ha afegit que el PP ni tan sols està acusat a títol lucratiu, com en el judici a la primera etapa de la Gürtel, amb la qual cosa creu que no hi ha delicte.

Les peticions de condemna van dels 17 als 27 anys i mig de presó. Es tracta del segon judici del cas Gürtel a l'Audiència Nacional. El de l'etapa entre el 1993 i el 2005 està pendent de sentència, i encara en un altre judici, la mateixa trama ja va ser condemnada a València pel cas Fitur.

Anar al contingut