Ciutat de Mèxic

Arrenca, a Ciutat de Mèxic, la 17a Cimera Internacional sobre la Sida

Ciutat de Mèxic acull les reunions oficials de la 17a Cimera Internacional sobre la Sida. Entre els objectius anunciats per aquest any hi ha la millora de la qualitat dels tractaments als països subdesenvolupats. Però un altre aspecte del qual es parlarà és de la necessitat de visibilitzar la malaltia en les societats llatinoamericanes i, especialment, entre la població femenina. El mig milió de dones infectades d'aquest continent, segons xifres oficials, són les primeres a ser víctimes del silenci i la discriminació que es crea al voltant dels que tenen la sida. Milers de persones han sortit als carrers de Ciutat de Mèxic per protestar contra l'homofòbia.

Actualitzat
Experts d'arreu del món participen en la conferència. Aquesta trobada, que es fa cada any, serveix per debatre els principals avenços en la prevenció i tractament de la malaltia. Enguany es parlarà de les investigacions per concentrar en un sol medicament tot el tractament i també els treballs per trobar una vacuna efectiva. En el congrés també es tractaran temes socials, com les necessitats actuals dels afectats per la sida.

Actes paral·lels per fer visible la malatia

El col·lectiu homosexual ha volgut aprofitar la celebració de la cimera contra la sida per fer una marxa contra l'homofòbia pels carrers de Ciutat de Mèxic. Inauguren així la primera marxa mundial contra la discriminació i l'homofòbia.

Mentrestant, a la seu de les Nacions Unides de la capital es reunia la Coalició de Dones de l'Amèrica Llatina sobre la Sida. Es tracta d'un grup que aplega les primeres dames del continent llatinoamericà i dones activistes en la lluita contra la sida. Celebraven la seva cinquena reunió, en aquest cas en forma de conferència paral·lela a les trobades oficials de la cimera internacional. Entre les presents hi havia la cantant escocesa Annie Lennox, que participa a la cimera en qualitat d'ambaixadora de l'ONG Oxfam.

La coalició de dones denuncia la creixent feminització de la malaltia i reclama la necessitat de fer-la visible per fugir de la doble discriminació a què son sotmeses les dones infectades a l'Amèrica llatina. De fet, dels 33 milions d'infectats que hi ha al món, 16 són dones. Però les xifres oficials diuen que només hi ha mig milió de dones amb VIH en aquest continent.
Anar al contingut