Barcelona

Arranquen les festes de Sants amb un pregó d'Amparo Moreno i la recuperació del parc de l'Espanya Industrial com a espai de festa

El barri de Sants de Barcelona agafa el relleu de Gràcia pel que fa a festes majors. Els gegants de Sants, tabalers i centenars de veïns han assistit a una cercavila pels carrers del barri que ha acabat al renovat Parc de l'Espanya Industrial. Aquest any, les festes compten amb tretze carrers guarnits per a unes celebracions que s'allargaran fins al 29 d'aquest mes d'agost. El pregó d'aquest any, llegit per l'actriu Amparo Moreno, ha estat molt còmic i multicultural, ja que l'actriu s'ha atrevit a parlar en totes les llengües que conviuen en aquest barri. Moreno també ha tingut en compte el moment econòmic que vivim.

Actualitzat
L'estiu és l'època de les festes majors, que se succeeixen les unes a les altres. Ara és el torn de les del barri barceloní de Sants. Aquest cap de setmana, el pregó de l'actriu Amparo Moreno ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Sants, que recupera l'espai del parc de l'Espanya Industrial per celebrar-hi el gruix del seu programa. El parc s'ha remodelat i per això l'any passat la festa es va traslladar al passatge del Vapor Vell.

Durant més d'una setmana, la Festa Major de Sants comptarà amb 13 carrers guarnits, activitats tradicionals com el correfoc i la jornada castellera, i actuacions musicals de grups com Facto Delafé. La crisi, però, s'ha deixat veure i l'organització ha decidit reduir el nombre d'espectacles, substituiïts per disco mòbils. El parc de l'Espanya Industrial, a banda de la festa oficial, també acollirà la Festa Major alternativa, altres anys a la plaça d'Osca.

Com acostuma a fer l'Ajuntament davant grans concentracions de gent, hi haurà un dispositiu especial de vigilància dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i s'incrementarà el servei de neteja al barri.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut