Fitxa policial d'Ariel Castro, acusat de segrest i violació. (Foto: EFE)
Ariel Castro es declara no culpable. (Foto: EFE)
EEUU, Cleveland, Ohio

Ariel Castro es declara no culpable dels càrrecs de segrest i violació pels qual l'havia acusat la fiscalia

El nord-americà Ariel Castro, l'únic acusat del segrest i captiveri de tres joves a Cleveland durant una dècada, s'ha declarat no culpable dels delictes de segrest i violació pels quals l'havia acusat la fiscalia . Les autoritats diuen que els càrrecs daten entre agost de 2002 i febrer de 2007, i a més no descarten demanar la pena de mort per l'acusat.

RedaccióActualitzat
El nord-americà Ariel Castro, d'origen porto-riqueny, qui presumptament va mantenir segrestades tres joves durant deu anys a la seva casa de Cleveland (Ohio, EEUU), s'ha declarat no culpable dels càrrecs presentats contra ell.

Un gran jurat el va acusar de dos càrrecs d'homicidi, agreujat per obligar a avortar a una de les joves segrestades, com també a 139 càrrecs de violació, 177 de segrest, 7 d'abús sexual, 3 d'assalt criminal i un per possessió d'armes. Tots aquests càrrecs estan relacionats amb el segrest i violació d'Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight, les tres noies que van ser rescatades el passat 6 de maig després de viure durant 9 i 11 anys en captiveri.

Segons les autoritats, els càrrecs cobreixen el període entre la desaparició de la primera presumpta víctima de Castro, Michelle Knight, l'agost de 2002 i febrer de 2007. A més, la fiscalia ha assegurat que continuaran investigant el cas i no descarten la possibilitat de demanar la pena de mort per l'acusat un cop un comitè especial assignat revisi el cas.

Berry va tenir una filla amb Castro, de 52 anys, i segons un informe policial, l'acusat la va obligar a donar a llum en una piscina inflable i a més, la va amenaçar de mort si el nounat, que va deixar de respirar breument, moria. Una de les altres captives, Knight, va ser qui va salvar la vida de la que ara és una nena de 6 anys amb respiració artificial.

La notícia de què havien trobat a les dones vives va commocionar la zona de Cleveland, on dues d'elles eren molt conegudes pel fet d'haver-les estat buscant durant tants anys. Berry, de 27 anys, DeJesus de 23 i Knight, de 32, han pogut tornar a viure amb les seves famílies, però els seus advocats han demanat als mitjans que respectin el seu dret a la privacitat.

De moment, Castro es troba sota custòdia policial en una presó del Comtat de Cuyahoga i la seva fiança és de vuit milions de dòlars.
Anar al contingut