Arenys de Mar

Arenys de Mar demana ajuda al govern per retirar milers de pneumàtics que s'acumulen en una finca

Tones de pneumàtics abandonats s'acumulen en una finca d'Arenys de Mar

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, al Maresme, demana l'ajuda de la Fiscalia de Medi Ambient i de l'Agència de Residus de Catalunya per retirar milers de pneumàtics que hi ha en una parcel·la privada del seu terme.

Són més de 5.000 pneumàtics abandonats que s'amunteguen en aquesta finca d'Arenys de Mar, a tocar del parc natural del Montnegre. Fa més de deu anys que hi són i ningú se'n fa càrrec.

 

El propietari d'aquests terrenys els va anar acumulant i mai els va utilitzar, fins a convertir aquesta zona en un abocador. Ara és territori de ningú perquè el propietari va morir, els seus fills no accepten l'herència i no hi ha ningú a qui reclamar

Ara el preu per treure els aproximadament 5.000 pneumàtics ja puja a més de 80.000 euros. Si el terreny tingués propietari, l'Ajuntament ho faria i li passaria la factura. En aquest cas no es pot cobrar a ningú la retirada del material i per això l'Ajuntament demana col·laboració. Ja es van adreçar fa anys a l'Agència Catalana de Residus.

 

Els veïns de la zona han expressat la preocupació, que ha augmentat després de l'incendi a l'abocador de pneumàtics de Seseña, a Toledo, que va provocar concentracions contaminants a l'atmosfera molt perilloses.

A banda del risc d'un incendi, l'aigua que s'acumula a dins dels pneumàtics és un focus on poden proliferar plagues, com la del mosquit tigre.
El 2007 l'Ajuntament va obrir un expedient i es va enviar diversos requeriments als hereus, però ningú se'n fa càrrec.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut