L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a l'esquerra, amb el seu antecessor, Lluís Miquel Pérez, a la dreta
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a l'esquerra, amb el seu antecessor, Lluís Miquel Pérez, a la dreta (Foto: ACN)
Reus

AraReus demana la imputació de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez en el "cas Innova"

El partit creu que l'exalcalde socialista va ser qui va idear Innova, que gestionava més del 70% del pressupost de Reus, i qui en va posar com a responsables l'exdirector de l'ICS, Josep Prat, i l'exdirector de CatSalut, Carles Manté, tots dos imputats en el cas.

RedaccióActualitzat
El partit polític AraReus demana al jutge la imputació de l'exalcalde de la ciutat Lluís Miquel Pérez en el "cas Innova", de suposada malversació de fons a través del "holding" d'empreses municipals. El socialista Lluís Miquel Pérez va ser, segons el partit de l'oposició, qui va idear Innova, que gestionava més del 70% del pressupost de Reus, i qui va posar com a responsables l'exdirector de l'ICS, Josep Prat, i l'exresponsable de l'empresa Shirota -participada per Innova- i exdirector de CatSalut, Carles Manté, tots dos imputats en el cas.

Segons ha explicat AraReus en un comunicat, la decisió ha estat presa i analitzada pels advocats i per l'executiva del partit després d'escoltar unes declaracions on Pérez va defensar el treball de consultoria i assessoria que Manté va fer en les obres de construcció del nou hospital de Sant Joan de Reus. En aquestes mateixes declaracions, l'exalcalde socialista també va justificar els 720.000 euros cobrats per Manté. "Parlem del 2007 i en aquell moment no devia ser un preu tan alt", va assegurar.

En la causa, hi ha imputats els dos exalts càrrecs del Departament de Salut per delictes de malversació de capitals públics, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública. Carles Manté i Josep Prat van ser detinguts la setmana passada en el marc de l'"operació Cirurgia" per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Reus.
Anar al contingut