Pere Aragonès al Congrés Nacional de les JERC
Pere Aragonès al Congrés Nacional de les JERC

Pere Aragonès, d'ERC, reclama a l'Estat que "tregui la política del Suprem"

Pere Aragonès diu que l'independentisme ha de fer un "pas endavant estratègic" per acumular forces i internacionalitzar la causa

RedaccióActualitzat

Sintonia entre JxCat i Esquerra durant el cap de setmana. Si aquest dissabte era el diputat d'ERC Ernest Maragall qui secundava el president destituït, Carles Puigdemont, després de la seva roda de premsa a Berlín, aquest diumenge ha estat el torn de l'adjunt a la presidència dels republicans, Pere Aragonès.

En la cloenda de la Conferència Nacional de les JERC, les joventuts del partit, Aragonès ha volgut demostrar unitat amb el líder de JxCat en reclamar a l'Estat que "tregui la política del Suprem" i s'assegui a negociar:

"Avui tornem a dir, i que ens sentin els del PP, que ells també estan de congrés nacional. Avui també els tornem a dir que treguin la política del Tribunal Suprem i que els posin en una taula de negociació. Que ja n'hi ha prou, que els drets i les llibertats de Catalunya es jutgin a la sala penal del Tribunal Suprem. I ho tornem a dir en una setmana en què hem vist com la justícia espanyola s'ha posat davant del mirall d'altres justícies europees i s'ha vist al mirall. I no s'ha agradat gens. Però és com veiem nosaltres la justícia de l'estat espanyol. Una invenció d'un delicte de rebel·lió, d'un delicte no existent, pel qual mantenen empresonats Oriol Junqueras i tot un conjunt de companys i companyes més."

En un missatge obert a la premsa des del local dels Falcons de Vilafranca del Penedès, Aragonès ha recordat que tant Oriol Junqueras com Marta Rovira ja reclamen aquest diàleg amb l'Estat des de fa "moltes setmanes".

D'altra banda, l'adjunt a la presidència d'ERC ha afegit que l'independentisme ha de fer un "pas endavant estratègic" per acumular forces i internacionalitzar la causa catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut