Pere Aragonès i Nicola Sturgeon, reunits a Glasgow (ACN)
Pere Aragonès i Nicola Sturgeon, reunits a Glasgow (ACN)
Glasgow

Aragonès busca en l'experiència escocesa fórmules per a un referèndum acordat

Actualitzat

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, és de viatge oficial a Escòcia, on s'ha reunit amb la ministra principal del govern escocès i líder del Partit Nacionalista Escocès, Nicola Sturgeon. Ho ha fet a Glasgow.

A més de qüestions econòmiques, com la creació d'un banc públic català, Aragonès i Sturgeon han tractat sobre l'experiència del referèndum escocès i les vies per aconseguir la independència.

Després de la trobada, Pere Aragonès ha assegurat que estan d'acord que cal seguir la via de la democràcia.

"Hem convingut que la via és la democràcia i, per tant, perseverar. Sabem que la democràcia prevaldrà. A vegades aquesta aposta fa que haguem de ser més pacients del que voldríem, però evidentment perseverar en la resolució política dels conflictes és com hem de treballar."

 

Aragonès ha regalat un llaç groc a Sturgeon, que ella s'ha posat:

 

Justament aquest diumenge, el Partit Nacionalista Escocès, que presideix Sturgeon, ha obert el seu congrés anual a Glasgow amb la pressió de les bases per celebrar un segon referèndum d'independència del Regne Unit. Sturgeon ha confirmat públicament que no definirà la seva posició sobre la nova consulta fins que no es concreti el contingut del Brexit.

El conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat també s'ha trobat amb el "think thank" Common Weal per abordar la situació política catalana actual i comparar "els processos democràtics d'independència" que viuen Escòcia i Catalunya.

ARXIVAT A:
Procés catalàPere AragonèsIndependència
Anar al contingut