Pla americà del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, visitant la recreació del despatx de Manuel de Pedrolo al Castell de Concabella  (Segarra),…
Pla americà del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, visitant la recreació del despatx de Manuel de Pedrolo al Castell de Concabella (Segarra), amb el delegat del Govern a Lleida i l'alcalde dels Plans de Sió, el 7 de setembre de 2018 (Horitzontal).

Aragonès assegura que l'acord per les suspensions dels diputats "està molt avançat"

ACN Els Plans de Sió.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat aquest divendres que s'ha "avançat molt" en l'acord sobre la gestió de la suspensió, dictada pel Tribunal Suprem, dels diputats del Parlament de Catalunya processats per rebel·lió. En aquest sentit, ha augurat que "en els propers dies o setmanes" quedarà totalment definit, tot i que ha desmarcat de la negociació entre ERC, JxCat, l'executiu català i el polítics empresonats, la proposta de sotmetre-la a votació al ple de la cambra catalana per forçar que aquesta la rebutgi. En una visita a l'Espai Pedrolo del Castell de Concabella, al municipi dels Plans de Sió (Segarra), també ha remarcat, sobre aquesta mateixa qüestió, que cal escoltar "l'opinió dels primers afectats, que són els diputats que estan empresonats" i ha reiterat les seves crítiques cap al jutge Pablo Llarena per haver intervingut "en el poder legislatiu".

Aragonès ha explicat que JxCat, ERC, el Govern i els polítics empresonats han estat negociant com es gestiona la suspensió dels diputats processats i ha avançat que l'acord per a materialitzar la "resposta" a aquesta qüestió està "molt avançat". "Hem avançat molt en punts d'acord", ha afirmat el vicepresident de l'executiu català, que, d'altra banda, ha dit que la proposta de forçar que el ple del Parlament rebutgi la suspensió dictada pel Tribunal Suprem no "és el que en aquests moments estava treballant-se".En una visita al Castell de Concabella, per conèixer l'Espai Pedrolo en l'any que es commemora el centenari del seu naixement, Aragonès ha volgut reivindicar la seva obra afirmant que és el "fil conductor del propi compromís de Manuel de Pedrolo amb la independència de Catalunya, amb una societat justa i amb una lluita contra l'opressió". El vicepresident del Govern també ha explicat que la Institució de les Lletres Catalanes, que depèn del departament de Cultura, està treballant amb d'altres administracions per organitzar actes de divulgació de la seva figura.Aragonès ha visitat l'exposició permanent "Pedrolo, més enllà dels límits" que està ubicada a la segona planta del Castell de Concabella, situat a la comarca de la Segarra, terra natal de l'escriptor. El vicepresident de l'executiu ha estat acompanyat per l'alcalde de Plans de Sió, Xavier Pintó, i el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, a més d'altres autoritats.

Anar al contingut