Tècnics del govern aragonès carreguen "La Immaculada" al vehicle (ACN)
Tècnics del govern aragonès carreguen "La Immaculada" al vehicle (ACN)

L'Aragó s'emporta la peça de Sixena que li faltava

Tècnics del govern aragonès s'han desplaçat a Lleida per recollir "La Immaculada", un oli del segle XVIII

Actualitzat

La peça que faltava entregar a Sixena ja ha sortit del Museu de Lleida cap a l'Aragó. Així ho ha requerit la jutge d'Osca al ministre de Cultura, com a màxim responsable de la conselleria mentre s'apliqui l'article 155.

Tècnics del govern aragonès s'han desplaçat a Lleida aquest matí per recollir-la. Es tracta del quadre "La Immaculada", que no van trobar el dia que es van endur les peces del Museu de Lleida cap a Sixena. És un oli del segle XVIII, que estava extraviat i que, finalment, es va trobar a les dependències del bisbat de Lleida, seu de l'antic Museu Diocesà abans de la creació, ara fa deu anys, del nou Museu de Lleida.

 

La secretària general del Departament de Cultura de la Generalitat, Dolors Portús, ha enviat aquest dilluns una carta a la consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, informant-la que, d'acord amb la providència dictada pel jutjat de primera instància número 1 d'Osca, "tots els preparatius estan llestos" perquè les persones que designi l'executiu autonòmic portin a terme "la recollida i el trasllat del bé artístic esmentat".

Des que va localitzar la peça, el Museu sempre ha mostrat la seva disposició a tornar-la, i finalment el govern de l'Aragó ha dut a terme l'operatiu per recuperar aquesta obra que ja va reclamar a finals de desembre l'Ajuntament de Vilanova de Sixena.

ARXIVAT A:
Sixena
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut