"Ara comença el mambo!", l'anunci en què la CUP dona per acabat el procés

En el vídeo, els cupaires acaben amb el procés empenyent per un penya-segat la furgoneta que el simbolitza

Actualitzat

Un cop aprovades les denominades lleis de desconnexió, la CUP dona per acabat el procés en el vídeo que ha publicat aquest divendres. Un grup de persones que representen el poble de Catalunya empenyen el procés sobiranista, simbolitzat en una furgoneta, fins que la llencen per un penya-segat.

"Ara comença el mambo!", títol del nou vídeo, és l'inici de la nova campanya del moviment popular que a partir d'ara la CUP vol impulsar per a la creació d'una nova república catalana.

 

 

La furgoneta és el procés, el motor és el poble

En un territori desèrtic, polsós i costerut, un grup de persones empenyen per un camí una furgoneta espatllada. Els exdiputats Quim Arrufat i David Fernández recorden que la furgoneta simbolitza el procés, i la gent que l'empeny, el poble de Catalunya. Després d'arribar al límit del penya-segat i de llençar la furgoneta, l'ara portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, pregunta si el fons del congost és Ítaca, sinònim de la independència. La diputada Eulàlia Reguant respon que és un barranc, mentre que la diputada Gabriela Serra aclareix que Ítaca "la fa el poble".

Arrufat pregunta què passarà a partir d'ara, un cop aprovada la llei del referèndum. És la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, qui li contesta que el que ara comença és el "mambo", és a dir, el moviment popular que pretenen impulsar i que escenifiquen amb gent ballant.

L'hora, també, de trencar els ous

També hi apareix el regidor de Vic Joan Coma fent una acció molt quotidiana, però que en el seu cas està carregada de simbolisme. Coma, que va haver de declarar davant l'Audiència Nacional acusat d'incitació a la sedició per haver fet servir una metàfora per parlar de la desobediència, al vídeo fa justament això: trenca els ous i fa una truita enmig de tot de gent que balla el "mambo", donant a entendre, d'aquesta manera, que ha arribat l'hora de desobeir.

 

El final de la furgoneta de la CUP del 27S

L'anunci és la continuïtat de la campanya que va fer la CUP per a les eleccions catalanes del 27 de setembre de 2015. Llavors, els cupaires criticaven CDC perquè consideraven que estaven allargant en benefici seu el procés de sobirania al qual s'havien compromès, una tàctica que van anomenar "processisme".
En aquell anunci, a la furgoneta, que simbolitzava aquest procés, se li espatllava el motor, que simbolitzava el poble, i els diputats de la CUP l'empenyien ajudats d'una multitud que se'ls sumava fent de la frase "anaven lents perquè anaven lluny" una de les màximes cupaires de més repercussió.

Anar al contingut