Bicing
El servei de Bicing ha aconseguit 104.686 abonats en deu anys
Barcelona

Aquestes són les novetats que prepara el Bicing deu anys després

Triplicar el nombre de bicicletes elèctriques i ampliar l'horari a 365 dies l'any les 24 hores són les principals novetats que planteja el servei coincidint amb el 10è aniversari

RedaccióActualitzat

En una dècada de funcionament, el Bicing ha aconseguit més de cent mil abonats, 104.686, que han recorregut més de 256 milions de quilòmetres acumulats. Coincidint amb l'aniversari, l'Ajuntament de Barcelona prepara novetats importants per al servei municipal de bicicletes. 

Més bicicletes elèctriques

El Bicing es proposa arribar als barris amb més pendents de Barcelona i triplicarà les bicicletes elèctriques: passant de les 300 actuals a com a mínim 1.000. També es volen oferir estacions mixtes, tant per a bicis elèctriques com mecàniques, i augmentar-ne el nombre.

Amb aquesta mesura es vol evitar que les estacions de la part alta de la ciutat es quedin desavastides, ja que molts usuaris usen el servei només per als trajectes de baixada.

Més estacions

També es vol ampliar el nombre d'estacions, reduir les diferències de cobertura entre districtes, afavorir la intermodalitat i donar cobertura a zones d'alta demanda.

Bicing 24 hores al dia, tot l'any

L'ajuntament també aposta perquè el servei funcioni cada dia, les 24 hores. Fins ara els laborables només funciona fins a les 2 o les 3 de la matinada en funció del dia. 

Reserva anticipada

També es preveu la possibilitat de fer una reserva anticipada de la bicicleta de cinc minuts, per evitar que l'usuari arribi a l'estació i es trobi sense vehicle.

Més modalitats de tarifa

Es preveuen dues tarifes, una d'abonament anual i una de pagament per ús, encara per definir.

Aquesta és la proposta que planteja l'executiu municipal i que s'haurà de negociar amb la resta de grups. Finalement s'haurà d'aprovar en el marc de la Comissió d'Ecologia Urbanisme i Mobilitat. 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut