Els regidors de la CUP-Capgirem Barcelona María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté, al ple a l'Ajuntament a l'abril (ACN)
Els regidors de la CUP-Capgirem Barcelona María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté, al ple a l'Ajuntament a l'abril (ACN)
Barcelona

Aquest matí la CUP anuncia si avala els primers pressupostos de Colau

La formació anticapitalista ho va decidir en assemblea aquest dimecres; El govern de Barcelona en Comú necessita almenys que la CUP s'abstingui per poder aprovar els pressupostos

RedaccióActualitzat

Les assembles de la CUP a Barcelona s'han reunit aquest dimecres al vespre per decidir si donen suport als primers pressupostos d'Ada Colau. Barcelona En Comú ja compta amb el PSC i Esquerra, però és imprescindible que també obtingui, almenys, l'abstenció dels tres regidors de la CUP per tirar endavant els comptes, que són una ampliació de crèdit dels pressupostos prorrogats. La formació anticapitalista anunciarà aquest dijous al matí la seva decisió.

Convergència ha avançat que l'acord inclou 5,2 milions d'euros en polítiques socials i remunicipalitzacions de serveis com els punts d'atenció a les dones. En les negociacions, també s'ha plantejat que la Guàrdia Urbana deixi de fer tasques d'antiavalots. Barcelona En Comú ha negat cap pacte "ocult", com ha denunciat CiU, i ha assegurat que aquesta mesura ja estava inclosa al seu programa electoral.

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat per dijous a la tarda el ple extraordinari per aprovar els comptes. La setmana passada el va suspendre "in extremis" per no perdre la votació. Colau dóna per descomptat el suport o l'abstenció cupaire. Ara, els pressupostos estan prorrogats i, si fructifica el pacte, es podran ampliar en 275 milions.

Anar al contingut