Lés

Aquest estiu es vendran les primeres llaunes de caviar de la Vall d'Aran

La Vall d'Aran s'estrena aquest estiu com a productora de caviar. La piscifactoria de Lés ha començat a donar els seus fruits i aviat sortiran al mercat les primeres llaunes de caviar d'esturió. Aquest caprici gastronòmic, ara aranès, sortirà una mica més bé de preu que el reconegut de beluga. Una llauna de 50 grams de caviar de la Vall d'Aran costarà entre 70 i 75 euros.

Actualitzat
La piscifactoria de Lés, a la Vall d'Aran, comença a distribuir i comercialitzar aquest estiu les primeres llaunes de caviar d'esturió. En total, 50 quilos de caviar repartits en llaunes de 50 grams. L'empresa, però, espera arribar als 200 quilos a finals d'any. L'objectiu és augmentar la producció per aconseguir uns 1.500 quilos de caviar anuals i entre 30 i 40 tones de carn d'esturió en un termini de tres o quatre anys. Actualment, a les piscines de la piscifactoria hi ha 70.000 esturions; 900 femelles són les que produiran el preuat producte enguany i l'any que ve. Per obtenir caviar, cal que el peix tingui entre sis i set anys i un pes al voltant dels 13 o 14 quilos. Una biòpsia que els biòlegs fan als peixos defineix la mida i la maduració dels òvuls. En aquest moment els esturions femelles es reparteixen en diferents lots fins que es completa el procés de maduració. Quan la membrana dels ous té una duresa determinada i la mida és entre 2,5 i 2,8 mil·límetres ja es pot procedir a l'extracció del caviar. El caviar Nacarii, el que es produeix a la piscifactoria de Lés, és pel seu color i gust de qualitat de beluga, tot i que els ous són una mica més petits. El preu, doncs, és també més baix que el de beluga rus o iranià. Així, el caprici de degustar una llauna de 50 grams de caviar de la Vall d'Aran costarà entre 70 i 75 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut