Agents de la policia forense treballen als voltants del Manchester Arena (EFE)
Agents de la policia forense treballen als voltants del Manchester Arena (EFE)
Manchester

Vuit detinguts en relació amb l'atac suïcida de Manchester

La policia ha detingut sis persones al Regne Unit i dos a Líbia. Entre els arrestats hi ha el pare i dos germans de Salman Abedi, el presumpte autor de l'atemptat

RedaccióActualitzat

La investigació sobre l'atemptat de Manchester continua avançant. Ara, centrada sobretot a localitzar els col·laboradors que haurien pogut ajudar el suïcida Salman Abedi, de 22 anys, que ha estat identificat com l'autor material de la matança al Manchester Arena, al final del concert d'Ariana Grande. La policia considera que l'acció requeria una certa sofisticació i planificació. Tant per l'elecció del lloc com pel muntatge de l'explosiu. De moment, s'han detingut 6 persones en territori britànic i dues a Líbia, el pare i el germà del suïcida. La majoria de les detencions s'han fet a Manchester. 

La policia no ha aclarit la possible relació dels detinguts amb el terrorista suïcida, tot i que treballa amb la hipòtesi que el suïcida del Manchester Arena va comptar amb una "xarxa" de suports per perpetrar l'atac.

Aquest dimarts van arrestar un altre home, de 23 anys, que alguns mitjans identifiquen com un germà de Salman Abedi, el presumpte autor de l'atemptat. Estat Islàmic ha reivindicat l'atac.

Salma Abedi, era conegut "fins a un cert punt" pels serveis de seguretat britànics, i "probablement" no va actuar sol, segons ha declarat aquest matí la ministra de l'Interior, Amber Rudd.

El suïcida autor de la matança, reivindicada per Estat Islàmic, tenia 22 anys i era de nacionalitat britànica. Havia nascut i crescut a Manchester. Els seus pares, libis, van emigrar al Regne Unit fugint del règim de Moammar al-Gaddafi.

Amber Rudd ha explicat que Abedi havia tornat feia poc de Líbia, on viu la seva família, i que se l'estava investigant:

"Estic segura que tindrem més informació els pròxims dies. És una operació en curs i això significa que la investigació continua trobant noves pistes. Per tant, és correcte que el país estigui ara en el nivell més alt de seguretat"

La policia ha escorcollat la casa d'Abedi i s'ha endut proves per saber com va actuar. Hi ha dubtes sobre la composició de l'artefacte explosiu, si era casolà o si requeria més complexitat.

 

 

Desplegament de l'exèrcit en llocs estratègics

El Regne Unit desplega l'exèrcit -prop de 4.000 efectius- després de l'atemptat d'aquest dilluns a la nit a Manchester. El govern britànic no descarta un nou atemptat imminent, i per això hi ha activat el nivell d'alerta crític, el màxim en una escala de cinc.

La vigilància de l'exèrcit inclou punts com el palau de Buckingham, el Parlament, la residència de Downing Street i ambaixades. Els militars també reforcen la seguretat als carrers de Londres i altres llocs com centres comercials, estacions de trens i estadis. Del comandament, se n'encarrega Scotland Yard.

 

 

El record per les 22 persones mortes i la preocupació per la seixantena de ferits ha generat moltes mostres de dolor, solidaritat i condol que s'han pogut veure en diferents punts d'una ciutat que continua en estat de xoc.

L'atac suïcida va passar al final del concert d'Ariana Grande. La cantant nord-americana, molt afectada, ha tornat als Estats Units. Ha arribat en un jet privat a Florida i, al cap d'unes hores, ha transcendit que suspendrà els concerts de la gira europea previstos fins al 5 de juny.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut