La furgoneta que ha traslladat Carles Puigdemont fins a la presó de Neumünster
Schleswig

Aquest és el comunicat policial de la detenció de Puigdemont

"El Sr. Puigdemont demà compareixerà al jutjat de guàrdia corresponent"

RedaccióActualitzat

Una patrulla de la policia de carreteres del land de Schleswig-Holstein ha detingut aquest matí a les 11.19 el vehicle en què viatjava Carles Puigdemont.

Aquest és l'informe de la policia:

 

"Avui, dia 25.3.2018, l'ex-president regional català Carles Puigdemont ha sigut detingut provisionalment per forces de la policia del Land prop de l'autopista federal 7 a Schleswig-Holstein. El motiu de la detenció és una ordre de recerca i captura del Regne d'Espanya per a l'extradició.

El procés d'extradició serà dut a terme per la Fiscalia General del Land Schleswig-Holstein. Contra Carles Puigdemont consta una ordre de detenció europea de les autoritats espanyoles.

El Sr. Puigdemont es troba actualment sota custòdia de les autoritats. Demà compareixerà al jutjat de guàrdia corresponent per a l'emissió d'una ordre de retenció judicial. Aquesta compareixença servirà únicament per comprovar la identitat del detingut.

La qüestió de si el Sr. Puigdemont passarà a presó d'extradició correspondrà al Tribunal Superior de Schleswig-Holstein a Schleswig. Aquest estudiarà la documentació a presentar pel Regne d'Espanya, que haurà d'indicar el motiu per a l'extradició, i també estudiarà en el seu cas si procedeix jurídicament el lliurament del Sr. Puigdemont a les autoritats espanyoles.

Si no hi hagués impediments jurídics per a una extradició, la decisió sobre la seva execució correspondrà finalment a la Fiscalia General de Schleswig".

ARXIVAT A:
Article 155Rebel·lióGovern empresonat
Anar al contingut