Itàlia celebra els primer funerals d'estat per les víctimes del terratrèmol, que ha deixat 290 morts

La setmana que ve es faran uns altres funerals oficials per les víctimes d'Accumoli i Amatrice, d'on eren la majoria de víctimes

RedaccióActualitzat

Jornada de dol a Itàlia per les víctimes del terratrèmol. Aquest dissabte s'han fet els primers funerals d'Estat per les víctimes d'Arquata del Tronto, al poliesportiu d'Ascoli Piceno, convertit des d'ahir en capella ardent.

A la cerimònia, amb una trentena de taüts, hi han estat presents el president de la República, Sergio Mattarella, el primer ministre, Matteo Renzi, i altres autoritats. També els familiars i alguns dels milers de socorristes dels equips de rescat.

El bisbe Giovanni d'Ercole ha recordat que un dels 35 fèretres era el de la petita Giulia, de 9 anys. El seu cos va protegir la seva germana Giorgia, de 5 anys, un dels últims rescatats amb vida a Pescara del Tronto. També ha recordat que el Crist de fusta que presidia la cerimònia ha estat recuperat d'una de les esglésies enfonsades. I ha animat els familiars dient que les poblacions ara arrasades tornaran a tenir vida i que les esglésies i els pobles seran reconstruïts.

Un segon funeral d'estat

La majoria dels 35 morts honorats avui eren de la regió de les Marques. Altres han estat enterrats en cerimònies privades pels seus familiars. I la setmana que ve es faran uns altres funerals oficials per les víctimes de l'altre vessant de la serralada dels Apenins, les que han mort a Accumoli i sobretot a Amatrice, d'on eren la majoria de víctimes.

Els equips de rescat continuen buscant

A Amatrice, la població més gran de les destruïdes pel terratrèmol, els equips de rescat continuen encara buscant entre la runa amb càmeres i aparells d'àudio especials per intentar localitzar supervivents o cadàvers. Però les esperances de trobar algú amb vida s'esvaeixen. L'últim supervivent va ser rescatat dimecres al vespre. En canvi, aquest dissabte encara s'han trobat nou cossos, tres a l'Hotel Roma d'Amatrice.

A molts pobles ja s'ha deixat de buscar.

290 morts

L'últim balanç és de 290 morts, segons dades de Protecció Civil italiana.

A Amatrice s'han trobat 230 cossos, 11 a Accumoli i 49 a Arquata.

Els esforços se centren ara en l'atenció dels milers d'evacuats que viuen en campaments d'acollida provisionals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut