Lleida

Apunyalen greument un agent dels Mossos d'Esquadra a Lleida

L'agent, de 38 anys, ha estat atacat amb un ganivet a l'alçada dels ronyons i és a l'Hospital Arnau de Vilanova, on l'han intervingut. Tot i que l'home ha perdut molta sang, no es tem per la seva vida.

RedaccióActualitzat
Un agent dels Mossos d'Esquadra ha resultat ferit aquest divendres per un home que ocupava il·legalment un habitatge. L'agent, de 38 anys, ha estat atacat amb un ganivet a l'alçada dels ronyons i és a l'Hospital Arnau de Vilanova, on l'han intervingut. Tot i que l'home ha perdut molta sang, el ganivet no ha afectat cap òrgan vital i no es tem per la seva vida.

Els fets han succeït cap a quarts de quatre de la tarda al carrer Escultor Corselles del barri de Balafia, quan una patrulla policial ha acudit a un habitatge, després que els veïns truquessin denunciant que s'hi sentien sorolls d'una persona com si estigués embogida. En arribar, els agents han trobat l'agressor cridant i, simultàniament, ha arribat un germà seu. Mentre parlaven amb el familiar, l'agressor ha clavat un ganivet per l'esquena a un dels policies i s'ha tancat dins l'habitatge. Al cap de poca estona, els Mossos han aconseguit entrar dins del pis ocupat i detenir l'home.

L'home, de 30 anys i amb antecedents d'agressions a agents policials, ha estat arrestat per companys de l'agent ferit. Se l'acusa com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi, en grau de temptativa. En les properes hores passarà a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a la capital del Segrià.

El Sindicat de Policies ho atribueix a la "negligència" d'Interior

El Sindicat de Policies de Catalunya ha atribuït aquest apunyalament a la "negligència dels responsables del Departament d'Interior", perquè creuen que l'agressió "podria haver estat evitada" si l'agent hagués dut una armilla de protecció balística i anti-punxada com les que es reclamen "reiteradament des de fa anys". El sindicat ha anunciat que iniciarà "les accions legals pertinents" contra qui considera responsable dels fets, els "actuals polítics al capdavant de la Conselleria d'Interior i gestors de la Direcció General de la Policia".

El sindicat també lamenta que el Parlament de Catalunya ha aprovat diverses resolucions "relatives a aquesta qüestió que el Departament d'Interior incompleix".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha condemnat l'agressió i ha volgut transmetre la seva solidaritat a l'agent, la seva família i al cos dels Mossos d'Esquadra. El paer en cap ha afirmat que agredir un mosso "és agredir un servidor del conjunt dels ciutadans que vetlla per la seguretat de tots". L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha anat a l'hospital per interessar-se per l'estat de l'agent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut