Madrid

Aprovada una proposta de CiU per crear un parc de pisos de lloguer a 400 euros

El Congrés dels Diputats ha aprovat una proposició de no llei de CIU per crear un gran parc de pisos de lloguer a un preu màxim de 400 euros. El plantejament, que ha prosperat amb els vots a favor del PSOE i el PNB, preveu la construcció cada any de fins a 100.000 habitatges d'entre 50 i 90 metres quadrats. La federació nacionalista proposa que els constructors no hagin de comprar el sòl, sinó que siguin els propietaris dels terrenys els que en cedeixin l'ús per un període d'entre 10 i 25 anys. CiU proposa que les constructores gestionin els arrendaments i que el cobrament de les quotes estigui garantit per la Societat Pública de Lloguer.

Actualitzat
El PP, el BNG i ICV han votat contra el pla perquè consideren que retalla les competències de les comunitats autònomes i dóna ales a la creació de la Societat Pública de Lloguer, que s'encarregaria de garantir el cobrament de les quotes.

Tot i aprovar la mesura, el PSOE hi ha presentat una esmena perquè s'elevi de 3 a 12 mesos el temps que el govern espanyol tindrà per avaluar, juntament amb les autonomies, l'execució del projecte.

Anar al contingut