Girona

Aprovada sense el suport del PSC una moció perquè l'estelada onegi a Girona

L'Ajuntament de Girona ha aprovat una moció -presentada per CiU i ERC- perquè aquest 11 de setembre onegi, en algun punt destacat de la ciutat, la bandera de l'estelada i commemorar així el seu centenari. La unitat del tripartit s'ha trencat en la votació. I és que la moció va tirar endavant gràcies als vots d'ICV. El PSC es va quedar sol al costat del PP i perdia per primera vegada des del 1979 la votació d'una moció a l'Ajuntament de Girona.

Actualitzat
El PSC va retreure a Convergència i Unió que volen trencar la unitat dels tres partits que governen al consistori i va acusar la federació nacionalista de voler confrontar-los, aprofitant que tenen punts de vista diferents sobre la qüestió que es votava. Els representats de CiU van remarcar que, en cap cas, tenien aquesta intenció.

La moció perquè el pròxim 11 de setembre l'estelada onegi a la ciutat de Girona va obtenir 13 vots a favor i 11 en contra. CiU, ERC i ICV van donar-li suport mentre que el PSC i el PP s'hi van oposar. Aquest dimecres els diferents portaveus es reuniran per decidir a quin lloc o edifici de Girona onejarà la bandera.

En total, uns 90 ajuntaments penjaran la senyera estelada en un lloc destacat amb motiu del centenari de la bandera independentista.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut