Aprovada l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el més extens de Catalunya

L'ampliació de prop 10.000 hectàrees va començar el 2012 a petició de diversos ajuntaments amb l'objectiu de millorar la gestió del parc

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Situat entre les comarques del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, el parc és el més extens de Catalunya.

L'1 d'agost, el Parc Natural de l'Alt Pirineu compleix 15 anys. Durant aquest temps s'ha afavorit la protecció i la conservació d'hàbitats i espècies, però també ha suposat un important motor d'activitat econòmica de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

L'ampliació tanca un procés que va començar el 2012 a petició de diversos ajuntaments, amb l'objectiu de millorar la gestió del parc i aprofitar l'actiu econòmic que suposa per als municipis. Des del sector turístic i cultural de la zona veuen positiva aquesta ampliació.

En aquesta ampliació s'inclourà, diuen, sectors d'alt interès natural i paisatgístic que n'havien quedat exclosos quan es va crear el parc, l'any 2003. El Parc Natural de l'Alt Pirineu creix prop de 9.500 hectàrees.

L'extensió del parc passarà de 69.850 hectàrees -que tenia fins ara- a més de 79.000, amb la suma dels espais de 7 nuclis del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell. Ferrera, Rialp i les valls de Valira són les que més superfície aporten, i les segueixen l'Alt Àneu, Llavorsí, Soriguera i Alins.

El Parc creat l'any 2013 acull a prop de 200 habitats diferents, així com una gran varietat d'espècies de vertebrats, flora i fauna rares o amenaçades, i conté set espais d'interès geològic.

ARXIVAT A:
Ecologia
Anar al contingut