Estats Units

Apple s'enfronta a Google, que es confirma com un adversari

Les batalles entre els gegants tecnològics no són mai clares i els enemics d'avui poden ser demà aliats, però ara com ara Apple i Google no sembla que vagin pel camí de ser gaire amics. L'empresa del buscador va llançar un mòbil i ara podria estar preparant un "tablet" com l'iPad. Vet aquí que Apple podria arribar a acords amb Microsoft, que per a molts usuaris d'Apple és com pactar amb el diable.

Actualitzat
Almenys això és el que es desprèn de les últimes decisions dels dos gegants i, sobretot, de les paraules recents de Steve Jobs, el president de la companyia d'informàtica que acaba de presentar l'iPad.

Google va llançar un telèfon, el Nexus One, que competeix de manera molt clara amb l'iPhone d'Apple, amb unes vendes que per ara semblen discretes. Com a resposta, Apple podria estar negociant amb Microsoft que el buscador per defecte dels mòbils iPhone sigui Bing, el de l'empresa que va fundar Bill Gates, durant anys l'adversari o com a mínim el competidor principal de Steve Jobs.

Per si això no fos prou, Google podria estudiar la possibilitat de treure el seu producte tipus "tablet", com a una competència directa amb el iPad.

Segons s'informa avui, Jobs hauria dit en una reunió privada que Google voldria matar l'iPhone i que no permetran que això passi.

Però Apple potser no es podria enfrontar a la vegada a més d'un gran adversari. Perquè la irrupció de l'aplicació iBooks és un atac frontal a Amazon i el seu Kindle, i la negativa d'Apple a incloure Flash Player és un bloqueig a Adobe, el seu fabricant.

Molts observadors han anotat aquesta mancança com un defecte, però Jobs creu que molt aviat, amb el desenvolupament del llenguatge HTML en la seva versió darrera, ja no caldran programes que facin de pont (plugins). A més, Jobs sosté que els Mac s'encallen quan topen amb programes d'Adobe perquè no estan prou ben fets.

Sigui com sigui, després dels èxits econòmics anunciats i de la presentació global del nou aparell, Apple baixa a l'arena on s'ha de disputar el favor dels usuaris amb empreses que van començar en el negoci de les cerques i que semblen tenir ganes d'anar molt més enllà.


Anar al contingut