HomePod, l'altaveu intel·ligent d'Apple
HomePod, l'altaveu intel·ligent d'Apple

Apple presenta el seu altaveu intel·ligent: el HomePod

La companyia nord-americana ha presentat l'altaveu intel·ligent HomePod, l'iOS 11 i els seus nous iPad Pro i iMac Pro

RedaccióActualitzat

Apple ha presentat dilluns, durant la primera jornada de la seva conferència anual de desenvolupadors, l'altaveu intel·ligent HomePod, l'actualització del seu sistema operatiu per a iPhone i iPad, l'iOS 11, i els seus nous iPad Pro i iMac Pro.

El conseller delegat de la companyia, Tim Cook, ha estat l'encarregat de presentar l'acte, que es fa al McEnery Convention Center de San Francisco, i ha qualificat la conferència com "la millor i més gran" feta per l'empresa.

La companyia nord-americana ha tret a la llum HomePod, un altaveu intel·ligent controlat per l'assistent personal Siri, dissenyat per competir amb Amazon Echo i Google Home. El HomePod, de 17,78 centímetres d'alçada, té un processador A8 i set petits altaveus a la part inferior. Sortirà al mercat dels Estats Units a finals d'any per un preu superior als 300 dòlars.

L'executiu d'Apple Phil Schiller ha indicat que el HomePod calcula la mida de l'habitació on hi ha el dispositiu i adapta la potència del so a l'espai, i així treu profit acústic de l'entorn. Schiller ha apuntat que volen "reinventar la música a casa" i ha recalcat que el dispositiu treballa amb Apple Music de forma integrada i des del núvol.

El nou sistema operatiu: l'iOS11

L'iOS11, que arribarà els pròxims mesos, permetrà recuperar totes les antigues converses amb iMessages quan s'utilitzi un nou dispositiu. A més, portarà com a novetat l'ús d'Apple Pay, que farà possible l'enviament de diners entre usuaris i estarà integrat a iMessages. Aquesta actualització, que tindrà noves opcions per a foto i vídeo, presentarà grans modificacions en el disseny i permetrà millores en el processament de la imatge, ja que les imatges es podran comprimir més sense que això n'afecti la qualitat.

A més, Apple ha revelat actualitzacions per a WatchOS, tvOS i MacOS.

La nova tauleta i el nou Mac: l'iPad Pro i l'iMac Pro

Apple també ha anunciat la nova tauleta iPad Pro i l'iMac Pro, el Mac més potent fins a la data.

Amb una pantalla de 10,5 polzades, la tauleta pesa 454 grams, té una bateria de 10 hores i compta amb un processador A10X que farà que el resultat dels gràfics sigui un 40% més ràpid. L'iPad Pro tindrà la mateixa càmera que l'iPhone 7 i una pantalla amb més paleta de colors i brillantor, amb reproducció de vídeo HDR. A més, té la funció ProMotion, que permetrà actualitzar els continguts 120 vegades per segon.

L'iMac Pro, per la seva banda, comptarà amb un processador Xeon de 8-core (18 nuclis), pantalla retina 5K i 1 TB d'emmagatzematge (pot arribar als 4 TB), i estarà disponible a partir del desembre a un preu al voltant dels 5.000 dòlars el model bàsic.

Així mateix, la companyia ha presentat noves actualitzacions pels seus ordinadors de sobretaula iMacs, amb processador Inter Core de setena generació, denominat "Kaby Lake", una pantalla amb un 43% més de brillantor, gràfics fins al 80% més ràpids i 64 GB de memòria amb la mirada posada en l'ús de la realitat virtual.

També han anunciat una nova línia de portàtils MacBook Pro, amb format de 13 i 15 polzades, sense grans novetats en el disseny.

Anar al contingut