Barcelona

Apple obre les portes de la botiga de Barcelona, la primera a Catalunya i a l'Estat

La primera botiga d'Apple en l'estat espanyol s'ha inaugurat aquest dissabte al matí, a les deu en punt, al centre comercial La Maquinista de Barcelona. Es tracta de la botiga més gran d'Apple entre totes les del món que es troben en un centre comercial. Tot i la situació poc cèntrica del nou establiment, prop de dues-centes persones s'esperaven des de primera hora davant les portes transparents d'aquest local de gairebé mil metres quadrats, i unes quantes hi han passat la nit i tot.

Actualitzat
Una setantena d'empleats han rebut els primers clients amb aplaudiments entusiastes i una samarreta com a obsequi de benvinguda. D'aquesta manera, Apple ha traslladat fins a la capital catalana l'estil que caracteritza els seus actes: una dosi de secretisme abans de l'acte i un to d'orgull amb aires festius.

L'acte ha comptat amb la presència del màxim responsable de l'empresa per a tots els establiments de fora dels Estats Units, Steve Cano, que ha anunciat l'obertura de fins a deu botigues més arreu d'Espanya abans que acabi l'any 2012. La pròxima s'inaugura dissabte vinent en un centre comercial que és a més de quinze quilòmetres del centre de Madrid.

Al cor de la ciutat

La ubicació de la botiga ha estat l'única qüestió que ha sorprès de tota l'operació. Apple s'havia interessat per una localització al cor comercial de Barcelona, al passeig de Gràcia, però va considerar que el procés era massa llarg i va optar per aprofitar que La Maquinista ha renovat alguns establiments i compta amb noves apostes per triar aquest lloc, per on l'any passat van circular prop de quinze milions de persones.

De tota manera, Cano no ha descartat que aquesta intenció inicial trobi al final una recompensa. Sense aclarir-ho, ha insinuat que entre les noves botigues que s'obriran en els pròxims dos anys amb tota probabilitat n'hi haurà una altra a Barcelona.

Fins ara, Apple, que compta amb botigues a diversos països del món, només tenia a Catalunya i la resta d'Espanya un espai propi en establiments com l'Fnac i El Corte Inglés. A la nova botiga, l'espai permet als clients gaudir de l'experiència amb els productes. Desenes d'ordinadors, iPad, iPod i iPhone esperen que els visitants els facin anar-hi i s'enganxin a la usabilitat d'una marca que s'ha distingit sempre per la facilitat d'utilització i la claredat del funcionament, a més de la innovació, que els ha permès situar-se al capdavant de la indústria tecnològica mundial.

Connexió i escoles

A la nova Apple Store hi ha connexió a internet, i els responsables creuen que, a banda dels compradors, hi acudiran persones curioses i fans lleials dels seus productes, que podrien convertir-la en un punt de trobada.

Aquests encontres és ben probable que tinguin lloc al fons de tot, on hi ha la Genius Bar, una llarga barra amb tamborets on personal especialment format atendrà totes les consultes dels usuaris. A més, a finals de setembre compten amb l'arribada de visites escolars. Els alumnes catalans rebran una sessió formativa perquè "aprenguin a fer els deures amb aquests productes", ha explicat Cano.

Totes les indicacions que hi ha a les pantalles d'aquesta barra Genius estan en català, a més de la retolació, en un intent per part d'Apple d'aproximar-se al públic local.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut