Imatge d'un iPad (Foto: Flickr /yto)
Imatge d'un iPad (Foto: Flickr /yto)
Nova York

Apple llança l'actualització que evita el rastreig de la posició dels iPhone i iPad

Dit i fet. Uns quinze dies després que es fes públic que els mòbils i les tauletes d'Apple enregistren les dades de posició en un arxiu ocult, la companyia ha llançat l'actualització del sistema operatiu que ho impedeix. Es tracta de l'actualització 4.3.3 del sistema operatiu per a iPhone 3GS i iPhone 4, iPad i iPad 2 i iPod Touch, que pot descarregar-se a través d'iTunes.

Actualitzat
Quan s'activa l'actualització del sistema operatiu, segons informa el diari "The New York Times", porta els usuaris a una pantalla que explica que l'"actualització conté canvis en la base de dades de la memòria cau de localització d'iOS". Apple ja va informar que l'actualització reduiria la grandària de la base de dades que fins ara emmagatzemava dades de punts d'accés Wi-Fi pels quals passava l'usuari per permetre una resposta més ràpida en cas que l'usuari sol·licités serveis de localització.

A més, l'actualització 4.3.3 "esborrarà completament" la informació quan es desactivin els serveis de localització i passarà a ser una informació encriptada.

Un arxiu ocult que enregistra la posició


La descoberta de dos experts que van definir-se com a fans d'Apple, Alasdair Allan i Peter Warden, va motivar un debat sobre la privacitat, i una setmana després ja hi havia dos usuaris que havien demandat la companyia pel rastreig de la seva ubicació en considerar que Apple havia comès frau i que havia atemptat contra la privacitat dels seus clients.

El fundador d'Apple, Steve Jobs, va sortir en defensa de la companyia tot i estar de baixa mèdica. "No hem fet un seguiment a ningú. Mai ho hem fet i mai ho farem", va assegurar Jobs.
Anar al contingut