San Francisco

Apple i Google segellen un acord per acabar amb el litigi sobre patents de telefonia mòbil que els enfrontava des de feia 10 anys

Els dos gegants tecnològics retiren les seves demandes i acorden treballar plegats per reformar les patents de telefonia mòbil

Actualitzat

Després d'anys de batalles judicials per les patents dels telèfons mòbils intel·ligents, Apple i Google han arribat a un acord sobre aquesta qüestió. Els advocats dels dos gegants tecnològics han demanat a la justícia nord-americana que es tanqui el litigi que mantenien i han acordat treballar conjuntament per reformar les patents.

Amb tot, les dues companyies no han acordat una llicència creuada que permetria a qualsevol de les dues disposar de les patents de què disposa la seva competidora. Així doncs, el tracte no garanteix que els dos gegants tecnològics no tornin a trobar-se als jutjats per aquesta qüestió.

Apple i la divisió Motorola de Google estaven immersos en un litigi des de l'any 2010. El fabricant de telèfons Motorola, que llavors encara no pertanyia a Google, va demandar l'empresa fundada per Steve Jobs per haver infringit les seves patents sobre telefonia mòbil. Apple va respondre amb una altra demanda contra Motorola pel mateix motiu.

L'acord entre Apple i Google arriba just dues setmanes després que un tribunal federal de Califòrnia dictaminés que Samsung va infringir amb els seus telèfons mòbils diverses de les patents de l'iPhone d'Apple i l'obligués a indemnitzar l'empresa nord-americana.

Anar al contingut